„Tai bus katastrofa. Jie gali parduoti Ukrainą“. Britų pulkininkas skelbia sensaciją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2023-08-23 12:59
nuo rusijos reik gintis taip kad savi nezutu. Butu duodami stiprus ginklai, tai savi ir nezutu arba bent jau maziau zutu. Tiesiog butu turejus branduolini ginkla ukraina, butu tiesiog ir nebuve to karo turbut. Bet niekam tai nerupi, mes sedim sau siltai ir ziurim, o pinigu duot nenorim kad jie galetu efektyvesniu ginklu nusipirkt
SPeed_FANat1c 2023-08-23 13:02
nu as tik logini paaiskinima galiu rast kodel neduoda - kad neissiplestu karas i vakaru valstybes. Nesam tokie galingi matyt, tad bijom.
SPeed_FANat1c 2023-08-23 13:08
nu tikekimes kad taip ir bus. Tik kad pateikia kad jau tuoj nusilps, nu tai tada tegu ir pateikia taip kaip cia rasai po 2 metu ar kiek. Bet rusai iprate ir biednai gyvent, jie geriau biednai gyvens bet garbins savo diktatoriu.
SPeed_FANat1c 2023-08-23 13:10
tai rusai turi naftos , duju, ir dar beleko tai bus is ko atiduot
immortallt 2023-08-23 17:25
Eksportas ir importas kalbant apie hyperinfliaciją nesusijęs. Gali eksportuoti už milijoną eurų, absoliučiai nieko neimportuoti, viduje surinkti mokesčių už 100 mln., o išleisti milijardą. Užsienio skolos gali būti 0 ir jinai nedidėti, nes nesiskolini. Tiesiog jei gali skolintis, pirma skolini, o ne spausdini pinigus. Em, tai kad biudžeto deficitas sėkmingai artėja prie 50%. Taip kad gal eik biški paskaityk kas ta infliacija ir iš kur jinai atsiranda. Tu rimtai nesupranti, kaip kitos valstybės "skolinasi" iš centrinio banko, ir kada tai daroma. Normaliose valstybėse tai daroma tada, kai infliaciją nori paskatinti. Nėra tokio dalyko kaip rusas, yra maskolis. Narkomanas labai tinkama alegorija, nes pinigų atgauti tokia pati tikimybė. Pinigai panašiam reikalui būtų išlesiti. Man patinka, kai bet kokį geltonojoje spaudoje pasisakantį prilygina "ekspertui", o tada jei pasisako normalus ekspertas suplaka juos į vieną vietą. Emocijos smegenis spaudžia? Ne, aš nepamirštu, kad kitose šalyse, pvz. Lietuvoje biudžetas nuo BVP yra 21%. Taip pat ir nepamirštu, kad trajektorija BVP yra skirtinga. Dar nepamirštu ir galimybės skolintis.
immortallt 2023-08-23 17:30
Ir kas iš to, kad turi naftos ar dujų? Beleko kito šiaip neturi. Iki karo nafta ir dujos sudarė 80-90% biudžeto pajamų, priklausomai nuo metų. Dujų eksportas krito 2023, nes į ES vamzdynais nebeparduoda, o ES mokėjo ženkliai didesnę kainą. Nėra tiek dujovežių ir neturi maskoliai tiek skystinimo pajėgumų, kad pakeisti šį dujų pardavimo kanalą, ir niekada neturės. Tas pats su nafta, visi straipsniai kurie liaupsina, kad maskolių naftos eksportas nekrenta ar net išaugo, nutyli kad jie kalba tik apie jūra parduodamą naftą ir jos produktus, o vamzdynais (iš esmės beveik viskas į ES), kas sudarė ir didžiąją dalį jų pardavimų doleriais ar eurais, nes kaina buvo geriausia, tai dingo ir neatsigaus. Bandė pasakoti, apie tai kaip indai ar kinai kompensuoja, tai vat kinai bepirko liepos mėnesį mažiau nei prieš karą. Indai vos daugiau. T.y. nėra jokios kompensacijos prarastų rinkų. Atsigavo tik kaina, jei anksčiau vidutiniškai su 30$ kainos nuolaida pardavinėjo, tai dabar berods 10$. Reikėtų pasitikrinti, nes kinta greitai ir stipriai šitie skaičiai.
immortallt 2023-08-23 17:32
O NATO skaičiais tikėti galima? Tai maskoliai irgi reiškia išpučia savo biudžeto pajamas ir deficitas yra ženkliai didesnis, o rezervai buvo ženkliai mažesni? Tu tai nori pasakyti? Ar visgi maskoliai jau nepučia skaičių į sau naudingą pusę?
SPeed_FANat1c 2023-08-23 22:17
tai europieciai kurie ner prie sienos, o kai kurie vatnikai ir prie sienos rusijos laukia nesulaukia kada vel prades pumpuot ta nafta ir dujas tais vamzdziais. Tik pasibaigs karas, dar jei bus nebe putinas, pavaidins kad db viskas baigese, pasizades nebekariaut ir prekiaus manau toliau. Nustebciau jei ne. Girdziu kad pasaulis nori stabdyt kara net sutiktu su tuo kad ukrainos teritorijos butu atiduodamos rusijai. Nes nori greiciau prekyba vykdyt su rusija.
Dannas3 2023-08-23 22:36
tai aisku, kad ispucia, juk ta ir teigiu, dar karta pskaityk ka parasiau. Ispusk prieso praradimus, sumazink savo.
Myslius 2023-08-24 00:02
Uzlenke Prigozina haha. Rusiskas teisingumas.
immortallt 2023-08-24 07:30
NATO tai jau "savo"? Tai sakai maskoliai Kyjivą jau gal ir užėmė? Prigožiną gal užlenkė, o gal incenizavo savo mirtį, kad neužltenktų, niekada nesužinosime. Didžiosios šalys niekada nebeatnaujins naftos ir dujų pirkimų iš maskolių, kaip kad buvo, nes: A. maskoliai pasišiko ir europiečiai dėl to labai stipriai permokėjo tiek perkant iš kitur energinius išteklius, tiek patyrė ekonomikos problemas, tiek ir politinius neramumus. Susidės nebent tie, kas mėgsta rusišką ruletę - kokie vengrai ir pan. B. sudaryti įsipareigojimai su kitais tiekėjais, kurie naftą ir dujas tiekti į ES išvystė/vysto infrastruktūrą, ir turėsi įsipareigojimus vykdyti pirmiau nei pirksi iš maskolių. Tad turės didelę kainos nuolaidą siūlyti, net jei bus politinė motyvacija pirkti. C. Naftos ir dujų vartojimas pasileis labai sparčia spirale žemyn ES. Elektros gamyba iš AEI sparčiai auga. Šildymo elektrifikacija pradeda įsibėgėti. Transporto elektrifikacija pradeda pagauti pagreitį. Po 5 metų naftos vartojimas pasaulyje kasmet sumažės panašiai tiek, kiek skalūnų naftos gavybos pradžia JAV padidino naftos pasiūlą. Kas tada buvo su kaina prisimenat.
donatasv 2023-08-24 09:19
Viskas taip puolimo kolonos dingo, planas a neišdegė nuėjo plano b keliu. Rusija nepajėgi pult, bet kaip matome netgi labai pajėgi gintis. Kitas dalykas dėl skolinimo tai pirštu besime į kiniją. Tai nebus už dyką išparduos ruskyną, išparduoda vakarų verslus. Parduodi verslą rusijoje gauni maišą rublių ir ką tada? Turi popieriaus su ruda dėme ir kur dingt? Už bet kokią kainą ima bet kokią kitą užsienio valiutą ir čia nesvarbu kas rupija, doleris, juanis. Rublio pasiūla didelė, užsienio valiutos pasiūla maža rublio atžvilgiu ir kas gaunasi? Rubliais už mažesnį kiekį užsienio valiutos gauna tapatį kiekį. Vidinius poreikius padengia be problemų, nukiančia žmonės ir įmonės dirbančios rubliais, valdžia išsivarto padengia kaštus ginkluotei gaminamai šalies viduja, atlyginimams ir viskam kitam. Ką daro žmonės? Lygiai nieko. Dėl valdžios veiksmų jų perkamoji galia krenta, o jie kovoja su iliuziniais priešais. Kitas dalykas kiek ilgai taip rusas temps? Nu sankcijos didžiausią efektą duoda pradžioje, vėliau viskas rimsta. Sprendi vieną problemą po kitos ir užkamšai skyles. Neteko žmonės darbo išėjus užsienio kapitalui, pradėjo augint ginklų gamybą. Negali įsivešti vakarų produkcijos tiesiogiai, per laiką surado aplinkelius. Negali parduoti naftos vakarams, vėl gi su laiku randa aplinkelius. Taip kad bent kolkas bėdos pas juos nematau su rubliu žaidžia ir išsivarto. Kol vidinė rinka aprūpins žmones būtiniausiomis prekėmis tol sėdės ir kariaus.
Dannas3 2023-08-24 09:47
Imortal nebuciau visiskai tikras, kad vel neuzkibs ant rusisko kraniuko. Nepamirsk valdzios salyse keiciasi gan daznai ir ne visos yra principingos. Gali del pigesniu zaliavu isduot principus, be problemu. Dar jei koks isorinis dirgiklis, kaip prastesni ekonomikos laikai, tai ir gyventojai per daug nepriestrautu. Kalbant apie rusija, jos ekonomika laisvai gali zlugti, bet ar tai butu pirmas kartas?
Benediktas 2023-08-24 09:55
Jei Vakarai eitų į derybas su Rusija ir netikėtų Ukraina, tai kasetinių sprogmenų nebūtų davę, nebūtų sutarę dėl lėktuvų. Visada bus marginalų, kurie eis už nusileidimą Rusijai. Mūsų diskusijose irgi netrūksta norinčių derybų su Rusija, paaukojant dalį Ukrainos ir negalvojant kas bus po to.
Myslius 2023-08-24 10:02
Du grafikai: 1) USD-RUB https://i.ibb.co/cvsRFkD/Screenshot-202 ... -56-03.png 2) EXTERNAL DEBT https://img.take-profit.org/graphs/indi ... russia.png Is 1) matosi du grafiko luzio taskai, 2014 metais ir 2022 prasidejas staigus kilimas. Palyginkit su 2) atvirkstine funkcija, 2014 metais pradejo i priesinga puse vaziuot, it 2022 dar stipriau krito. Kai grazini uzsienio skola tavo valiutos kursas krenta. T.Y. tu uz savo rublius perki uzsienio valiuta, rublius parduodi, o nupirkta valiuta grazini banko pervedimu. (Rublis krenta, kita valiuta kyla) Rublio kritimas nera sankciju padarinys, nera infliacijos ar hiperinfliacijos reiskinys, tai yra internacionalinese finansu rinkose atsispindinti reiksme, kur ir kaip valiutos yra perstumbdamos valiutos ir kokia verte jos igyja. Kas del Rusijos ateities, tai Rusija pralenks Vokietija ekonomiskai, oh wait... world bank'o duomenimis jau pralenke pagal PPP. Ateity aplenks vokiecius 2-3 kartus. Ir taps, aham jau tapo #1 ekonomika Europoje. , matot kad ten jau nieks neauga desimtmeciais.
donatasv 2023-08-24 10:07
Benedigtai norėt daug ko gali, bet kai gyvenimas pasibeldžia į duris labai dažnai pradedi pamiršt norus ir pradedi žiūrėt ką daryti toliau.
donatasv 2023-08-24 10:12
Su rusišku mentalitetu aplenkt vokietiją? Nu galima vogimo, degtinės gėrimo ir panašių nesamonių srityje. Kas liečia žmonių gerovę niekaip.
Myslius 2023-08-24 10:15
Man atrodo mums patiems issiblaivyt reiktu. https://databankfiles.worldbank.org/pub ... DP_PPP.pdf Su tokia skola kokia jie turi, jei dar ilgai ir sekmingai vaziuos i virsu. Pykit, verkit, vemkit ar darykit ka norit, bet cia tiesa.
donatasv 2023-08-24 10:23
Nu vakarų planas a ekonomiškai užgesint ruskio nesirutulioja reikiama linkme. Reikia plano b. Jėga priverst nenori kol ką nors sugalvos arba jeigu ką nors sugalvos bando laikyt Ukrainą ant kojų. Amerikos rinkimai artėja, kolkas visi plaukia pasroviui, po rinkimų pradės galvot. Pagrindinė ritmo užsakovė vistiek yra amerika.
Dannas3 2023-08-24 11:12
O su tokia statistika sekmes jiems vaziuojant i virsu https://tradingeconomics.com/country-li ... ent=europe Myslius, norejau paklaust ar tu esi Lietuvos rusas? Nes kartais, tas adorinimas prasimusa per daug.