„Tai bus katastrofa. Jie gali parduoti Ukrainą“. Britų pulkininkas skelbia sensaciją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-08-24 11:17
Tai, kad realybė tokia, kad Ukrainai jau ne taip toli iki vienintelio geležinkelio, kuris veda į Krymą (apart Krymo tilto). O marginalam moka pinigus, kad jie giedotų - visokie „apžvalgininkai“, „ekspertai“. Kiti šiaip jaučia simpatiją Rusijai ir Putiną prilygina Rusijai - dirba už dyką, platina nuomonę, kad reikia aukoti dalį Ukrainos.
donatasv 2023-08-24 11:19
Pacituok kurioje vietoje matai ruso garbinimą. Išdėstė skaičius ir pasakė vakarams šūdas gaunasi, tai nereiškia kad dievina rusą...
donatasv 2023-08-24 11:41
Kad taip būtų paprasta atkirsti geležinkelį ir rusui balius baigtas. Leidžia dronus į maskvą negali drošt per bėgius? Esminis dalykas nuovargio rusijos pusėja nesimato, veiksmų kurie ką nors keistų šioje srityje taipogi.
Benediktas 2023-08-24 11:45
Jei nuovargio Rusijos pusėje nesimato, tai paskaityk rusų telegram kanalus.
donatasv 2023-08-24 12:24
Nepatenkintų karu skaičius esmės nekeičia jei paverkė per telegramą ir toliau sėdi ir nieko nedaro. Po tokių kardinalų permainų čia nieko keisto. Kaleimų naujų pristatė, dar negano to senus apvalė, visi rusai tai mato sėdi ir tyli. Bent jau aš neturiu noro tikėt taip kaip imortall, kad rusas ims ir bankrutuos. Kiek tai truks 10 gal 20 metų, o gal niekada? Jau geriau reikšiu savo nepasitenkinimą vakarais... ir visų tų ekspertų nuomonę kuri rodo, kad rusija žlugs ekonomiškai dėsiu į šuns dienas. Tegu suka galvas greičiau ir imasi veiksmų.
Dannas3 2023-08-24 12:41
Issiblaivyk, pats pirmas sureagavai apie jo sakini, kad rusai aplenks vokietija. Remiasi tuo, kad atseit maza uzsienio skola. Ir cia kaip vysnaite tik. Nes visi postai tik kaip rusams neblogai sekasi. Nesakau, kad priestarauju visoms jo mintims, nes mane piktybinis optimizmas dar labiau uzknisa. Zodis adorina truputi kitos reiksmes nei dievina, kaip pats cia man uzkabinai. Todel ir iskilo klausimas del tautybes. Dabar pasigooglinam ir paziurim kokios salys su maziausia skola ir didziausia. Ir poto palyginam pirmus top10 ir matom ko vertas sitas kriterijus.
Myslius 2023-08-24 12:52
Dannas3, ne rusas ir tevai ne rusai, ir emigruot is musu nieks neemigravo ir snekam visi lietuviskai. Jei pvz 2005 metais matesi kad kinai aplenks amerikiecius, ar dabar matosi kad rusai vokiecius aplenks, tai nereiskia kad as ten kazkurius palaikau. Visu pirma palaikau Lietuva. Po to eina kiti. Kaip ir pridera. Ir Ukraina palaikau, bet ne jos isnykima atseit rusu silpninima ir musu saugumo uztikrinima. Ukraina isnyks demografiskai kaip salis, ir mes tiesiog nebeturesim stripraus sajungininko. Bent jau tendencijos tokios, labai prastai atrodo.
donatasv 2023-08-24 13:02
Taip bet šioje vietoje yra ir kiti faktoriai. Kinija turėjo potencialą, bendradarbiavo su stipriausiomis vakarų ekonomikomis, traukė iš jų technologijas ir diegė pas save. Investavo į viską nuo kasyklų iki laivybos, sausumos transporto, gamyklų. Tuo atveju rusas daro viską priešingai. Kelia vidinią rinką, mažindamas paklausą ir pasiūlą į išorę. Tai jo tikrai neiškels aukščiau vokiečio. Leis nenumirt iš bado. Kol vienas iš pagrindinių ekonomikos variklių nepastrigs. Karu paremta pramonė tesis tol kol bus karas.
Myslius 2023-08-24 13:17
Na rusai pries kinus ne produkcija o resursais pranasesni. Viska turi. Skirtingai nei Afrikieciai jie praejo industralizacijos procesa, tai anksciau ar veliau isnaudos savo potenciala, na dabar tikrai ne pilnu pajegumu isnaudoja, bet neskaitau to kaip atsilikimas, greiciau perspektyva. Mes neturintys resursu turetum labiau i paslaugu sektoriu orientuotis, IT, tranportas, kaip ir normaliai. Afrikieciai, jiems reikia industralizacijos ir know-how technologiju. Vakarai nedes ten, kinai lieka, tai zvalgosi i Kinija, ten visi Afrikoj i Brics nori. Amerikieciams reiktu nuleisti dolerio verte, kad su Kinijos produkcija galetu konkuruot, pakelt Kinijos BVP (jei atvirai tai reikejo dar 2005 metais), Europai reiktu Eura nuleist, bet ne tiek kiek Amerikieciams, mums Lietuvai ekonomiskai Euro kritimas yra zalingas. Kinijai reiktu - daryt tai ka jie daro, bet nekelt konflikto del Taiwano, t.y. kurt Brics, bandyt sukurt new world order, ir atimt is Europos/Amerikos visus Afrikos resursus. Yra daug saliu, nematau problemos suprasti tai ko kiekvienas nori, siekia bei kur ir kokias keliais eina. Afrika dar pavyzdziui nori jungtis salys i viena, ne tai kad kaip EU sajunga, jie nori vienos valstybes, patys vadina "United states of Africa" ar "United Africa". Gal ir keistai skamba bet ateityje toks darinys gali atsirasti ir teks perpaisyt zemelapius, taip pat BRICS taps alternatyva dabartiniam world orderiui, net ne tai kad alternatyva, dominuojanti jega bus, bus galima sakyt dvi pasaulines santvarkos "the west" and "global south". Nepalaikau nei vienos puses, tiesiog kartais pasidomiu geopolitika, lygiai taip pat su skiedzianciais rusais argumentuociau. Indu lyderius paklausau, Afrikieciu, Rusu, kinu, ir taip vadinamu "saviskiu" the west. Va prasom, domekites, apie musu ateities perspektyvas Kaip tik ir t.lt straipsnis. http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... navigacija
donatasv 2023-08-24 13:21
Blaivus kaip niekad. Aš regavau ne į tavo kritiką dėl ruso, bet į tavo trolių medžioklės įpatumus.
Dannas3 2023-08-24 14:39
Myslius, jeigu domiesi geopolitika, ir zinai kokia reiksme ekonomikoje vaidina demografija. Teigdamas, kad Ukrainai labai blogai siuo klausimu, tai manau puikiai zinai, kad rusijoj ir kinijoj panasios bedos. Zinant tai, man absurdiskai skamba teiginiai apie kazkokius aplenkimus. Kinija greiciausiai jau dabar atsitrenke i maximuma, kaip kazkadaise 9 desimtmeti tas pats buvo su Japonijos ekonomika. Pvz Jav turi daug geresne domografija, plius pasoneje yra viena demografiskai geriausiu saliu Meksika. Gales ten permest savo resursus ir naudotis pigia darbo jega, tuo paciu pakeldami meksika i daug aukstesni lygi.Indija taip pat smarkiai ekonomiskai kyla, ir neprisidare jokiu nesamoniu kaip kinija su vieno vaiko politika, tad jiems ateityje negresia tokios bedos, kokios smogs kinijai. Tad as statyciau, kad Indija, o ne kinija kuriuo tai metu bus antra pasaulio ekonomika.
Myslius 2023-08-24 14:42
Kinija dar turi geru 20 metu, poto zhopa. Ukrainai panasiai, biski maziau metu, ir biski didesne zhopa. Prognozuojamas Kinijos augimas apie 5% per metus, poto 4, 3, 2, 1 ir sustos kaip Japonija, tada sukis investicijas visas kitur, na zinai, standartine situacija, kaip Japonijoj. Indija diskutuoja riboti gimstamuma, pas juos tarp politiku kartais buna tokiu kalbu, bet ar bus neaisku. Del Meksikos gal ir idomus variantas, bet jie labiau nori local skatint, atsoko norai kitur kist po Kinijos, nors gal, matysim Kas del kinu letejimo, tai pas juos valiuta prades dar augt, kaip sakant dar turi "kick'o" ir doleriais vien vertint negalima. Na ir taip demografine padetis salies ekonominiam augimui yra labai svarbi.
donatasv 2023-08-24 15:19
Kodėl kinija turi 20metų? Kinija jau senokai nutraukusi vieno vaiko politiką, kokias čia nesąmones pezat. Viską paliko ristis sava eiga. Paaiškino viską labai paprastai mes pasitikim savo visuomine ir jos supratingumu šiuo klausimu. Bet tą pasitikėjimą labai gražiai paaiškino kaštai, kurie išaugo tiems kurie nori turėti vaikų. Indija ritasi žemyn šiuo klausimu ir net nežino už katro galo stvertis. Kuo visuomenė skurdesnė tuo daugiau dauginasi... Indijai labai smarkiai reik keist savo įstatymus, jei nori augt, nes labai suvaržytas užsienio kapitalo įliejimas į indijos rinką, gal bric čia padės, kad pats brics įsivažiuotų dar daug žemės reik apši... Vakarų valstybės yra politiškai stiprios, vieningos ir ieško bendro kompromiso. Katra iš rytų šalių gali tuom pasigirt? Autokratijos darniai gyvens sunku patikėti. Ne pagal mus vadinasi ginklu. Čia labiau panašu į sąjungą mano priešo priešas yra mano draugas, o draugaut ims su tuom kas turi daugiau pinigų, būtų keista jei vakarai į tai neinvestuos... kad tas draugų ratelis turėtų ką veikt savam rate.
immortallt 2023-08-24 16:04
Myslius, tu man paaiškinsi apie tai kas lemia valiutų kursus, kai turėjau visą univiero kursą apie tai ir puikiai išlaikiau top100 pasaulio ekonomikos univierų? Jei netingėčiau formuluoti minčių, o ne tiesiog minčių srautą surašyti, būtų aiškiau. Bet tiek temos gerai neįkirtau, kad trimis sakiniais surašyti. Imi informaciją iš periodo, kai nebuvo atviro karo su Ukraina ir realiai vakarais, ir bandai darytis išvadas apie karo metą? Maskoliai jei gaus paskolą, tai rupijomis, kurias gali išleisti tik Indijoje. Prekėms, kurių kaina bus pakelta, nes pirkti galėsi tik iš Indijos. Arba į RMB, galėsi dar bandyti iškeisti į kitą valiutą, bet kinai paskolą duos mainais už kažką, pvz. didelius žemės plotus, infrastruktūros objektus. Ir duos tokioms sąlygoms, kad jausis išprievartauti bei ekonomikai skaudės. Skolintis ilgai taip irgi negalės, nes kinai įprastai 3-5 metų bėgyje padaro šalį visiškai marionetinę ir išsiurbtą. Kinams maskolių dujų ir naftos nelabai ir reikia, tai rodo faktas, kad reikšmingų dujotiekių/naftotiekių nėra. Turėti išteklių neužtenka, reikia juos ir išgauti laiku. Naftos ir dujų tuoj niekam nebereikės. Pradeda jaustis pasaulyje dujų paklausos mažėjimas, tuoj pradės jaustis naftos paklausos mažėjimas. Metalai, mediena, žemės ūkis, trąšos ir t.t. sudaro iki 15% šalies pajamų. Ir ten nei reikšmingą dalį pasaulio užima, nei pigiai išgauna. O jei nelieka naftos ir dujų, tai turės didelių problemų iš ko gyventi, nes kris į tokį skurdą, kokio dar nematę, nes tiesiog nebebus iš ko pensijų mokėti iš viso, krūvos bedarbių, dings visi oligarchai kol galvų nenukirto, ir jų išlaidos. Ir ne, Kinija neturi 20-ties metų spręsti ekonomines problemas. Jos jau prasidėjusios ir jų labai daug sukaupta jas užmarinuojant. Po 20-ties metų bus jau pasekmės visu gražumu. Problemos ir stagnacija jau prasidėjo. Donatasv, gal reikėtų pasidomėti prieš rašant. Vieno vaiko politiką nutraukė, bet gimstamumas neišaugo. Pirma, vyrų vos ne 2x daugiau nei moterų vaisingame amžiuje. Tada moterys nebenori kurti šeimų, daugiau siekia karjeros, kad būti nepriklausomoms nuo vyrų ir neliktų mazgote, kaip jų kultūroje nutinka, kai nesi savarankiška. Tada net jei susituokia ir nutaria susilaukti vaikų, priimtina turėti tik vieną vaiką. Taip kad gimsta vidutiniškai 1,28 vaikas per moterį Kinijoje, Lietuvoje 1,48, JAV 1,64. ik prisimenant disproporciją vyrų ir moterų, tai per asmenį, o ne moterį bus kažkas apie 0,4 vaiko per asmenį Kinijoje , Lietuvoje 0,75, JAV 0,82.
donatasv 2023-08-24 16:24
Tai kurioje vietoje aš suklydau, kad man reiktų pasidomėti? Niekur neteigiu, kad kinijoje auga gimstamumas.
Myslius 2023-08-24 16:30
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... o_2100.gif Pasizoominkit jei reikia. Pas Afrika shape /, pas Kinija ||, Kinijai bus problema didziausia 2045 metais, V shape, kai i rinka neateis nauji darbingi zmones, 25-meciai. Siuo metu jie augo po 5% bvp per metus, 0% infliacija. Mes - -2% ir 20% infliacija, Kinija visus deda ir EU ir US ir problemos dar kolkas nera. Vat po 20 metu sustos, NE DABAR. Jie dar augs.
donatasv 2023-08-24 16:40
Viskas čia tvarkingai. Industrializacija yra procesas, kada žmogaus rankas pakeičia mašina. Tai šis klausimas savaime išsispręs su laiku.
Myslius 2023-08-24 16:50
Immortal, tau desimtmeciai vaisingi zmones :D:D As tau sakau kad po 20 metu bus, o tu "ne, dabar" baik cirkus. Ir ne ne dvigubai. https://ibb.co/PtWXvZc
Myslius 2023-08-24 17:03
Istrauk bent karta statistika normaliai, jomajo ar apkaltinsi kad Kinija meluoja ir statistika klaidinga? Is kur tu tokius skaicius susigalvoji, gal galvoj skaiciai klaidingi? Man kartais atrodo kad tavo skaiciai ir nuomone atitinka t.lt naujienu antrastes. Idomu is kokio geltonojo puslapio istraukei 2x. Net idomu kokie tavo saltiniai.
Myslius 2023-08-24 17:23
Immortal, ir dar jei dometaisi situacija tai puikiai turetai zinot jog pas juos siuo metu yra ne jaunimo trukumas darbo rinkoje, o atvirksciai, jaunimas bedarbis, ir jie ne tai kad meluot/falsifikuot pradejo statistika, bet a.k.a. "nezinodami kaip ja skaiciuot" paslepe nuo uzsienio, cia kaip rusai savo islaidas.