Geros valios gesto niekas nelauks. Pagrindinis Krymo išlaisvinimo scenarijus  ()

Dabar svarstomi keli Krymo išvadavimo variantai, tačiau pagrindinis – karinė specialioji operacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Andrijus Jusovas teigia, kad Krymo išvadavimas gali klostytis įvairiai, bet Ukraina daro viską, kad tai įvyktų greičiau ir kainuotų mažiau Ukrainos gynėjų gyvybių. Jusovo nuomone, Krymo išvadavimo sėkmė priklauso nuo Vakarų suteiktos ginkluotės, bet  „priešas taip pat ruošiasi gynybai“.

Jusovas teigia, kad svarstomi įvairūs scenarijai. Konkrečių planų jis neįvardijo ir visiškai neatmetė rusų okupantų „geros valios gesto“ (pasitraukimo iš Krymo), tačiau mano, kad Ukraina tokio scenarijaus nelauks.

Jusovas pabrėžė, kad Ukrainos pajėgos jau dabar dirba prie Krymo išvadavimo. Jei rusai visgi nuspręs savo noru palikti okupuotą teritoriją, tai bus teisingas sprendimas, išgelbėsiantis jų karių gyvybes ir sustabdysiantis daugybę karo nusikaltimų. Kita vertus, tarp Krymo gyventojų vyrauja labai skirtingos nuotaikos. Okupantų valdžia didžiąją dalį savo šeimos narių jau išsivežė iš Krymo, išgabeno ir kilnojamą turtą. „Paprasti kolaborantai galvoja apie savanorišką išvykimą iš Krymo“, – pabrėžė Jusovas. Tuo tarpu paprasti gyventojai ir poilsiautojai su Krymu neatsisveikina.

 

Labiausiai tikėtinas Krymo išvadavimo scenarijus - karinis klausimo sprendimas. Rusai iš šios 2014 metais u-užgrobtos teritorijos nesitrauks, kol nebus išvaryti.

(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: