„Turizmo sezonas uždarytas.“ Humeniuk skelbia intriguojantį pranešimą. Kas vyksta Kryme  ()

Anot Humeniuk, laikinai okupuotame pusiasalyje jau seniai praktiškai nėra atvykstančių turistų, vyksta tik vidinis judėjimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų gynybos pajėgų Jungtinio koordinacinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk pažymi, kad turistinis sezonas Kryme buvo uždarytas kartu su sprogimų atidarymu.

Tai ji pasakė spaudos konferencijoje, atsakydama į klausimą, kaip praėjusią savaitę aktyvios atakos Kryme paveikė turizmo sezoną.

„Turizmo sezonas uždarytas. Kryme jau seniai konstatuota, kad tikrai nesilanko turistai, o judėjimas yra vietinis“, – pažymėjo Humeniuk.

Taigi, jei kalbėsime apie pusiasalio gyventojų judėjimą, tai jie iš centrinių regionų „važiavo prie jūros, pažiūrėti į tuos apkasus, kurie ten buvo iškasti“.

Pasak Humeniuk, kelionių organizatoriai skundžiasi, kad šiais metais buvo tragiškas turizmo sezonas.

Turistai „nuplauti“ iš Krymo

Anksčiau „Kommersant“, remdamasis Rusijos kelionių organizatoriais, pažymėjo, kad „poilsiautojų“ srautas Kryme šiais metais sumažėjo 25–30 %, ypač dėl sprogimų ir kamščių ant Krymo tilto.

 

Rusijos kelionių organizatorių asociacijos viceprezidento Sergejaus Romaškino skaičiavimais, per pirmuosius aštuonis 2023 m. mėnesius Kryme apsilankė apie 3,7–3,9 mln. turistų, tai yra 25–30 % mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Be to, bendrovė „Alean“ pažymi, kad šią vasarą užsakymų skaičius Kryme sumažėjo perpus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: