2 tonų reaktyvinis monstras. Ukraina iš JAV prašo JASSM (Video)  ()

Be JASSM Ukrainos F-16 nekovos visu pajėgumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvi tonas sverianti sparnuotoji „Lockheed Martin“ raketa, kurios veikimo nuotolis siekia iki 360 km, gali būti tikras proveržis Ukrainai. 

Žurnalistai išsiaiškino, kad kaip premija Ukrainai naikintuvų F-16 partija gali gauti prieigą prie visų geriausių charakteristikų šaudmenų, o tai dėl techninio atsilikimo ir inžinerinio nesuderinamumo ne visada įmanoma seniems sovietiniams lėktuvams, kuriuos Ukraina paveldėjo iš SSRS.

„Forbes“ pabrėžia, kad JAV arsenale yra raketa, kuri gali tapti tikru proveržiu Ukrainai – „Lockheed Martin Joint Air-to-Surface Strike Missile“ (AGM-158 JASSM).

Tai dviejų tonų sparnuotoji raketa, kurios veikimo nuotolis yra iki 360 km. Raketoje sumontuotas turboreaktyvinis variklis. Reaktyvinis monstras yra Ukrainos kariuomenės pageidavimų sąraše, tačiau Vašingtonas vis dar nepatvirtino jų perdavimo Kyjivui.

 

Be JASSM Ukrainos F-16 nekovos visu pajėgumu. Leidinyje taip pat pažymima, kad F-16 dar nesuderinamas su raketomis „Storm Shadow“ ir SCALP, tačiau yra suderinamas su JASSM. Sujungus F-16 su JASSM, Ukrainos oro pajėgos galės padvigubinti savo gilaus smūgio jėgą į Rusijos užnugarį.

Žurnalistai priduria, kad sparnuotųjų raketų karių grupės išplėtimas gali padėti Kyjivui išlaisvinti Krymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: