„Neduok Dieve.“ Kokia būtų pasaulio reakcija Rusijai panaudojus branduolinį ginklą (Video)  ()

Anot Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus, Kremlius vis dažniau skelbs pareiškimus dėl branduolinio eskalavimo, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau išlaisvina savo teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSDC) sekretorius Oleksijus Danilovas mano, kad net jei Rusijos Federacija nuspręstų panaudoti branduolinį ginklą, pasaulis turi reaguoti nedelsiant ir pačia griežčiausia forma. Tai jis pareiškė kalbėdamas Tarptautinės Krymo platformos viršūnių susitikimo išvakarėse rugpjūčio 22 d.

Anot jo, Ukrainos kariai ir toliau išlaisvins teritorijas karinėmis priemonėmis, kol rusų įsibrovėliai visiškai paliks visas gyvenvietes iki 1991 metų sienų ribų.

Šiuo atveju iš Kremliaus galima vis dažniau išgirsti pareiškimų apie branduolinį eskalavimą, tačiau tai neišgąsdins Ukrainos.

„Jis (V. Putinas, – red.) gali gąsdinti bet kuo. Bet jei, neduok Dieve, bus panaudotas branduolinis ginklas, tai pasaulio atsakas turėtų būti momentinis ir tinkamas. Ir tai pirmiausia turėtų būti politinis sprendimas. Bet kada jį turinčios šalys pradės naudoti branduolinį ginklą? Tada bus tik trumpo laiko klausimas“, – sakė O. Danilovas.

 

Be to, Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius įsitikinęs, kad Kinija neleis Rusijos Federacijai žengti šio žingsnio. KLR vadovas Xi Jinpingas jau seniai galėjo įspėti Vladimirą Putiną apie tai, kaip tokie veiksmai atsilieps jam ir jo vyriausybei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()