[ŽT] Grandiozinė žinia. Įveikta sunkiausia gynybos linija. „Įsiveržėme į rusų užnugarį...“  ()

„Iš karto pasakiau savo kovotojams: mūsų tikslas ne Robotynė, mūsų tikslas yra Azovo jūra.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos mano, kad pralaužė sunkiausią Rusijos gynybos liniją pietuose ir dabar galės veržtis greičiau, „Reuters“ sakė vienas iš vadų šaukiniu „Skala“.

Birželį Ukraina pradėjo atsakomąjį puolimą, tačiau gerai parengtos Rusijos gynybos linijos, sustiprintos minų laukais, sulėtino jų veržimąsi į pietus. Tuo pat metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos trečiadienį paskelbė, kad Zaporižios srities pietuose esančioje Robotynės gyvenvietėje iškėlė nacionalinę vėliavą.

„Ant laurų neužmigome“, – sakė Gynybos pajėgų vadas. - Toliau turime Berdianską. Iš karto pasakiau savo kovotojams: mūsų tikslas ne Robotynė, mūsų tikslas yra Azovo jūra.“

„Įveikėme pagrindinius kelius, kurie buvo užminuoti. Įvažiuojame į linijas, kur galime eiti (į priekį). Esu tikras, kad nuo čia eisime greičiau“, – sakė „Skala“.

 

Jis pridūrė, kad Robotynėje du namai tebėra Rusijos valdomi: „Mes dėl jų kovojame, tada turėsime visišką kontrolę“. Anot jo, Ukrainos kariai dabar įžengė į teritorijas, kuriose buvo tik „rusų užnugario“ grupės, ir jis tikisi, kad per Rusijos gynybą prasibrauti nebus taip sunku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(2)
(76)

Komentarai ()

Susijusios žymos: