„Aš jau apimtas beviltiškumo...“ „Tryliktasis“ skelbia katastrofą Chersone  ()

Z-okupantas verkšlena dėl situacijos Chersono srityje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-27 „Aš jau apimtas beviltiškumo...“ „Tryliktasis“ skelbia katastrofą Chersone  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariškis Jegoras Guzenko atvirai papasakojo apie dideles Rusijos armijos problemas Chersono kryptimi.

Rusijos okupantas, Z-tinklaraštininkas Jegoras Guzenko „Tryliktasis“ paskelbė isterišką įrašą apie apgailėtiną padėtį Chersono kryptimi. Jis reikalauja, kad salos prie Chersono būtų sulygintos su žeme, nes Rusijos ginkluotosios pajėgos nesugeba jų kontroliuoti.

Savo atviravimus J. Guzenko paskelbė savo „Telegram“ kanale, praneša „Dialog.UA“.

Okupantas skundžiasi, kad salose į neabejotiną mirtį buvo išmesta Rusijos ginkluotųjų pajėgų 205-oji brigada.

„Ten elementariai neįmanoma normaliai įsikasti, nes yra pelkėta vietovė. Kodėl vaikinai turėtų dėl jos mirti? (...) Vaikinai šiose salose maistą, vandenį ir amuniciją gauna labai rizikuodami... Šias salas reikėtų tiesiog nušluoti nuo žemės paviršiaus, naudojant aviacines bombas ir „Iskander“, - reikalavo Guzenko.

Jis piktinosi, kad, skirtingai nei Rusijos armija, Ukrainos ginkluotosios pajėgos salose jaučiasi laisvai ir sėkmingai vykdo kovines operacijas.

„Kodėl jie sugeba išlaipinti savo diversantus mūsų krante, paimti į nelaisvę mūsų kovotojus, karininkus, šaudyti, pataikyti, o mes, atsiprašau, nukreipiame artileriją per „Telegram“ mesendžerį? Kodėl nėra normalaus ryšio?“ - stebėjosi Guzenko.

Jis priminė, kad 2022 m. rudenį Rusijos armija pabėgo iš dešiniojo Dniepro kranto, prisidengdama „palankesnių sienų užėmimu“. Tačiau, kaip paaiškėjo, ji nesugebėjo išlaikyti ir jų.

 

„Situacija „vietoje“ dažnai skiriasi nuo to, kas pranešama štabui. Ir kažkodėl už bet kokius „nusižengimus“ ir bandymus raginti vadus objektyvumui esame siunčiami į „Štorm-Z“ ir varomi šturmuoti miško juostų. Taip daryti negalima, (...) kovotojai visada „ant išdavystės ribos“ ir nežinia iš kur gaus „smūgį“: iš priešų ar rytoj tavęs atvažiuos mūsiškiai (...) ir išveš „į rūsį“..... Aš jau apimtas beviltiškumo“, - prisipažino Guzenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: