„Nacių simbolika.“ Rusijos propaganda paskelbė, kas kovoja už Rusiją  ()

Rusijos valdžia, matyt, netrokšta ištraukti Suomijoje sulaikyto „Rusič“ grupuotės lyderio Jano Petrovskio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-28 „Nacių simbolika.“ Rusijos propaganda paskelbė, kas kovoja už Rusiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propaganda gavo nurodymą išbraukti prieš Ukrainą kovojančios neonacių grupuotės „Rusič“ lyderį Janą Petrovskį (Voislavą Tordeną), kuris šią savaitę buvo sulaikytas Suomijoje ir gali būti išduotas Ukrainai. „Taip, šito nacio mums nelabai reikia“, dabar sakys rusų propaganda, mano ukrainiečių tinklaraštininkas Denysas Kazanskis.

„Rusijos užsienio reikalų ministerija, matyt, nelabai nori ištraukti idiotą, kuris buvo pakankamai protingas, kad galėtų išvykti atostogauti į NATO šalį, todėl buvo panaudota korta „Taip, mums šito nacio tikrai nereikia“, rašo tinklaraštininkas.

Propagandistė Julija Vitiazeva rašo, kad jos nedomina Petrovskio sulaikymo istorija, o propagandistė Marina Achmedova ir „DLR“ karininkas Aleksandras Chodakovskis pripažino, kad naciai kovoja už Rusiją ir išdidžiai demonstruoja nacių simboliką. Tai yra juokinga, nes Rusija anksčiau gyrėsi, kad kovoja prieš nacius Ukrainoje.

„Taip taip, nepatikėsite, bet Rusijos valstybinės propagandos ruporai 10-aisiais karo metais pagaliau pastebėjo, kad naciai visą tą laiką kovojo už Rusiją“, – sakė Kazanskis, komentuodamas žinutes Rusijos žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose.

 

Tuo tarpu Suomijos žiniasklaida praneša apie Petrovskio ketinimą paprašyti „politinio prieglobsčio“. Matyt, jis nenori būti išduotas Ukrainai. Ukrainos generalinė prokuratūra rengia dokumentus „Rusič“  lyderio ekstradicijai. Nuo 2016-ųjų Petrovskis buvo įtariamas sukūręs teroristinę grupuotę ir gali gauti iki 15 metų kalėjimo.

(48)
(0)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: