Rusija dar turi pasirinkimą. 2 okupuotų teritorijų išlaisvinimo scenarijai  ()

Rusijai vis dar suteikiama galimybė rinktis dėl Ukrainos teritorijų išlaisvinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę Ukrainai sėkmingai įvykdžius amfibijos operaciją Kryme, Kyrylo Budanovas pareiškė, kad pusiasalio neįmanoma išlaisvinti kitaip nei karinėmis priemonėmis. Kartu Vakarų šalys mato ir scenarijų, pagal kurį Rusija sutiktų išvesti savo karius iš okupuoto pusiasalio, „24 kanalui“ sakė tarptautinio saugumo ekspertas Tarasas Žovtenka. Jo nuomone, scenarijus, pagal kurį Rusija išves savo karius iš Ukrainos, vis dar realus.

Šiame kare Rusija nepajėgi įgyvendinti strateginių tikslų, kuriuos Putinas paskelbė visiškos invazijos išvakarėse. Vadinasi, karas tik tempia Rusiją į bedugnę, ir kuo ilgiau jis tęsis, tuo didesnę žalą patirs Rusijos ekonomika, ir tuo daugiau pinigų praras Rusijos elitas.

Vakarų šalys Ukrainos teritorijų išlaisvinimą vertina politinėje ir diplomatinėje plotmėje.

„Jos bando pastatyti V. Putino režimą prieš pasirinkimą: arba visiškas Rusijos armijos pralaimėjimas Ukrainoje (ir atitinkamai dabartinio režimo žlugimas), arba sutikimas palaipsniui pasitraukti iš okupuotų Ukrainos teritorijų“, - aiškino tarptautinio saugumo ekspertas.

 

Pasak Vakarų, ateityje gali ateiti momentas, kai Rusijos vadovybei atrodys tikslinga sėsti prie derybų stalo ir susitarti dėl kontroliuojamo okupacinės kariuomenės išvedimo iš Ukrainos. Be to, tai padės Rusijos valdžiai išlaikyti stabilumą pačioje Rusijoje.

„Šis scenarijus yra visiškai realus, nes Ukraina gali paversti Krymą „lagaminu be rankenos“. Ir jei karo metu Rusija praras savo karinės galios likučius, tai gali priversti ją susimąstyti, ar tikrai jai reikia Krymo“, - siūlė T. Žovtenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: