„Padėtis labai pavojinga.“ Metamas visas rezervas. Siunčiamas desantas ir TOS-1  ()

Okupantai nerimauja dėl savo pažeidžiamumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pažengė į priekį ir Bachmuto, ir Robotynės rajone: Karo tyrimų instituto analitikai išsakė pagrindines tezes apie padėtį šiame fronto ruože.

Rugpjūčio 29 d. geolokaciniai vaizdai rodė, kad Ukrainos gynėjai žengia į pietus nuo Bachmuto ir 5 km į pietryčius nuo Rabotino. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas patvirtino Ukrainos gynėjų žengimą Bachmuto ir Melitopolio kryptimis.

Dar rugpjūčio 28 d. oficialus Ukrainos karių grupės „Tavričeskaja“ atstovas Oleksandras Štupunas sakė, kad pradėta išminuoti teritorija aplink Robotynę.

Pasak Štupuno, nuo šiol Generalinis štabas į šį fronto ruožą galės perkelti papildomas karines pajėgas. Be to, ukrainiečių gynėjai dabar turės daugiau galimybių manevrams. Svarbiausia, kad Robotynė yra netoli autostrados, vedančios į Tokmaką, kuri yra logistiškai svarbi Putino armijai.

Rusijos karo korespondentai ir toliau tvirtina, kad Rusijos gynybos ministerija į šį fronto ruožą skubiai perkelia visą savo rezervą, įskaitant oro desantą ir termobarines sistemas TOS-1.

 

Kartu daugelis Rusijos karo korespondentų nerimauja dėl situacijos, susijusios su Putino armijos gynybinės linijos pažeidžiamumu rytinėje ir vakarinėje Zaporižios srities dalyje. Kai kurie tvirtina, kad Verbovės rajone susidarė labai pavojinga padėtis. Šis gynybos sektorius yra ištemptas ilgu lanku išilgai viso fronto. Čia labai trūksta ir žmonių, ir karinės technikos.

Pasak teroristo Chodakovskio, jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos užblokuos visus transporto kelius, padėtis dar labiau komplikuosis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(5)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: