„Situacija labai bloga...“ OSINT apšalę, ką į mūšį meta Rusija  ()

OSINT analitikas atkreipė dėmesį į didelę Rusijos ginkluotųjų pajėgų problemą netoli Robotynės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-31 „Situacija labai bloga...“ OSINT apšalę, ką į mūšį meta Rusija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu suintensyvėjo Rusijos rezervų perkėlimas į Pietų frontą, kur vyksta Ukrainos kontrpuolimas. Tai reiškia, kad okupantų išsekimas yra pačiame įkarštyje.

Apie tai savo „Twitter“ tinklaraštyje rašo žinomas OSINT analitikas Def Mon.

Iš pirmo žvilgsnio Ukrainos pajėgų žengimas kontrpuolimo metu gali atrodyti pernelyg lėtas. Tačiau taip nėra. Šioje operacijoje, pastebi Def Mon, svarbu ne greitis ar išvaduotų teritorijų skaičius, o konflikto šalių išsekimo lygis. Ir, sprendžiant iš netiesioginių duomenų, Rusijos Federacijai šiuo požiūriu sekasi prastai.

Pavyzdžiui, pastaruoju metu pastebėta, kad į Pietų frontą vis dažniau perkeliami okupantų rezervai. Akivaizdu, kad ten turimos pajėgos nebepajėgia sulaikyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, nes yra kruopščiai „sumalamos“.

„Per pastaruosius kelis mėnesius Rusija palaipsniui skyrė rezervus vietovės prie Robotynės gynybai. Prieš kelias savaites iš Chersono srities į šią kryptį buvo perkelta 7-oji gvardijos kalnų šturmo divizija. Maždaug praėjusią savaitę rusai taip pat nusprendė ten perkelti savo 76-ąją gvardijos oro desanto puolamąją diviziją, kuri buvo rezerve Luhansko srityje. Šis dalinys laikomas geriausiu, kokį šiandien turi Rusijos Federacija... Manau, kad tai rodo didelį Rusijos okupacinių pajėgų išsekimą. Situacija labai bloga“, - sakė OSINT analitikas.

 

Tuo pat metu rusai į Bachmuto kryptį pasiuntė dvi desantinių pajėgų divizijas ir vieną brigadą, siekdami sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų judėjimą ir atsiimti teritorijas. Tai, pažymėjo ekspertas, tik išsekina Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolamąjį potencialą.

Jo nuomone, Rusijos Federacija patiria didžiulių nuostolių, nes užuot kasusis ir gynusi naujas sienas, ji mieliau renkasi kontratakas ir bando atsiimti Robotynę. Tai yra didelė klaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(5)
(88)

Komentarai ()

Susijusios žymos: