Prasideda netikėti įvykiai. Gali būti išžudytos oro desanto pajėgos  (1)

Robotynės miestas, kuriame Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdo puolimą, gali tapti oro desanto pajėgų kapu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-31 Prasideda netikėti įvykiai. Gali būti išžudytos oro desanto pajėgos  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija jau pradėjo permesti savo kovinės parengties karių likučius į Zaporižios kryptį, silpnindama kitas kryptis.

Kol Kremlius kartoja mantrą apie „užstrigusį“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą, pietiniame fronte gresia rusiškos gynybos proveržis. Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė pradėjo skubiai traukti papildomas pajėgas į Robotynės rajoną, tačiau jas ima ne iš rezervų, o iš kitų krypčių. Ir tai labai gera žinia Ukrainai.

Apie tai savo „YouTube“ tinklaraštyje papasakojo žinomas Rusijos istorikas, karo apžvalgininkas Dmitrijus Černyševskis.

„Rusijos vadovybė iš visų krypčių perdislokuoja desantines karines pajėgas ir visus dalinius, kurie yra bent kažkiek koviniai, galintys kontratakuoti ir vesti sunkias kovas, į Zaporižios kryptį, netoli Robotynės... 76-osios gvardijos šturmo divizijos desantinių karinių pajėgų dalinys buvo perdislokuotas sustiprinti Rusijos pozicijas Robotynės rajone. O anksčiau į rytus nuo Zaporižios srities buvo perdislokuota 7-oji desantinių karinių oro pajėgų šturmo divizija iš Chersono srities – tai Vremevskio atbrailos, kurį ukrainiečiai nukirto, rajonas. Kitos oro desantininkų pajėgos iš Luhansko srities buvo perdislokuotos gintis nuo ukrainiečių puolimo Bachmuto srityje“, - sakė Černyševskis.

Toks aktyvumas rodo, kad Rusijos pajėgos fronte jau „malamos“ ir nepajėgia sulaikyti ukrainiečių kontrpuolimo.

„Ukrainiečiai laužo, veržiasi per pozicijas, mobikai neišsilaiko, ir Rusijos vadovybė turi mesti į mūšį savo geriausius dalinius, kurie įvesti ne iš rezervų, o išvesti iš kitų fronto dalių, kur jie taip pat buvo „vėtyti ir mėtyti“. Visos šios oro gvardijos brigados ir divizijos yra labai išsekusios. Jos labai nusilpusios, joms trūksta personalo. Ir šis išsekimas dėl tokio didelio kovinio panaudojimo skaičiaus paverčia juos gana trapia priemone... Amerikiečiai, netekę 30 proc. savo personalo, greičiausiai atšauktų operaciją. Rusija gali pasiųsti ir 70 proc. Bet jei jūsų elitiniai daliniai neteko 70 proc. savo personalo, jie nebėra elitiniai, jie mažai naudingi. Mūšis Robotynės rajone, kur ukrainiečiai pereina į puolimą, plečia proveržį, gali tapti Rusijos oro desanto pajėgų kapu. O kai jos palūš, prieš ukrainiečius neliks nė vieno, kuris galėtų sulaikyti jų smūgį“, - sakė rusų istorikas.

 

Jis priminė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezerve vis dar turi mažiausiai 10 brigadų, iki dantų ginkluotų NATO šarvuočiais. Tai pajėgos, kurios reikiamu momentu prasiverš į Pietų fronto operatyvines platybes. O tas momentas, kaip atrodo, jau netoli.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(160)
(4)
(156)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: