„Tai tiesiog nuostabu!“ NATO vadas apstulbo. Ką padarė Ukraina  (1)

Stoltenbergas džiaugiasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak NATO generalinio sekretoriaus, dar 2022 m. daugelis ekspertų netikėjo, kad Ukraina sugebės atsilaikyti kare su Rusijos Federacija ir kelias dienas. Dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos rodo savo veiksmingumą ir išvaduoja naujas teritorijas.

Ukrainiečiai dar kartą pranoko visus lūkesčius, kai kalbama apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą. Kovotojams pavyksta judėti į priekį. Tai interviu CNN pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Pasak jo, stebint mūšio lauką matyti, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyksta pamažu susigrąžinti teritorijų kontrolę ir jos stumia Rusijos okupantus kuo toliau.

„Sugeba prasiveržti pro kai kurias gerai įtvirtintas teritorijas, ypač dėl minų laukų, todėl dabar dar svarbiau juos palaikyti. Matome, kad ukrainiečiai ir vėl pranoko lūkesčius, ir turime prisiminti, kad viskas prasidėjo pernai, kai Rusija visiškai įsiveržė į Ukrainą. Tai tiesiog nuostabu“, - sakoma pranešime.

 

2022 m. vasarį daugelis ekspertų manė, kad Ukraina sugebės išsilaikyti tik kelias dienas ar savaites, o po to turės pasiduoti arba priimti Rusijos Federacijos sąlygas. Tačiau ukrainiečiai jau išlaisvino šiaurę, Kyjivą, rytus, Charkivą, Chersoną ir daug teritorijų pietuose.

„O dabar jie daro dar didesnę pažangą“, - pridūrė Jensas Stoltenbergas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: