„Tai visiškai jiems nebūdinga.“ Kas ne taip su Rusijos reakcija į Pskovo ataką (Video)  ()

Nuo rugpjūčio 29-osios vidurnakčio ir visą praėjusią naktį Rusijos teritorija buvo masiškai atakuota bepiločių orlaivių. Visų pirma, dronai smogė Pskovo aerodromui, buvo sunaikintas Il-76 orlaiviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos technologas Borisas Tizenhauzenas „24 kanalui“ sakė, kad Rusijos žiniasklaida, nušviesdama šį įvykį, nesielgė pagal stereotipinį scenarijų. Taip gali būti dėl RF bandymo nuslėpti informaciją apie tikrus nuostolius.

Rugpjūčio 30-osios naktį Rusijos oficiali žiniasklaida paskelbė informaciją apie 4 karinių transporto lėktuvų Il-76 sunaikinimą. Tačiau duomenys apie tikslų Rusijos prarastų orlaivių skaičių vis dar tikslinami.

Rusijos propagandistams tai visiškai nebūdinga, nes anksčiau jie niekada iš karto nekalbėdavo apie nuostolius per bepiločių orlaivių atakas. Paprastai jie arba nuslėpdavo informaciją, arba pranešdavo, kad žalos nepadaryta. Bet jei jie kalba apie 4 sunaikintus orlaivius, greičiausiai Rusijos lėktuvai patyrė daug daugiau nuostolių,“ – pabrėžė B. Tizenhauzenas.

Jis įtarė, kad Rusijos bombonešis „Tu-22“, kurį rusai naudoja raketoms paleisti, gali būti sunaikintas.

Tuo pat metu Rusijos propagandistas Vladimiras Solovjovas šaukia, kad reikia „bombarduoti Baltijos šalis“, nes, jo nuomone, būtent iš ten dronai buvo paleisti į Pskovą.

 

„Jis atsisako patikėti, kad Ukraina jau turi dronų, galinčių skristi didelius atstumus – giliai į Rusijos teritoriją,“ – pažymėjo politikos strategas.

Kol kas nežinoma, kokie dronai atakavo Pskovo aerodromą, tačiau jie yra labai kokybiški.

„Rusijoje yra šimtai objektų, kuriems netaikoma oro gynybos sistema, o juos galima sunaikinti bepiločių orlaivių pagalba. Visų pirma, Rusijos kariniam-pramoniniam kompleksui dirbančios gamyklos, naftos sandėliai, logistikos centrai ir kt.“ – pabrėžė Borisas Tizenhauzenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: