Ukraina siaučia! Rado būdą, kaip įvilioti rusus į didelius spąstus  ()

Darbus Ukrainos dirbtuvėse atlieka ypatingų specialistų grupė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos inžinieriai sumaniai vedžioja Rusijos kariuomenę už nosies, sukurdami daugybę masalų priešakinėje linijoje. Masalai - tai netikros ginklų ir įrangos kopijos. Tai daroma norint apgauti Rusijos dronų operatorius ir priversti priešą išleisti amuniciją, raketas ir dronus masalų atakoms, rašo britų leidinys „The Guardian“.

Darbus Ukrainos dirbtuvėse atlieka ypatingų specialistų grupė, gaminanti visus modelius iš plastiko, medžio apdailų, putplasčio ir metalo. Visi darbuotojai yra iš metalurgijos įmonės „Metinvest“.

Idėja kurti masalus kilo trims vadovams karo pradžioje. „Manėme, kad jei rusai pamatys daug ginklų, jie bijos judėti į priekį arba apšaudyti teritoriją. Tai psichologinis ginklas“, – sako vienas jų.

Pastaruoju metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir Ukrainos inžinieriai naudoja gudrybes, imituojančias ginklų sistemų įkaitimą. Tai leidžia klastotėms atrodyti įtikinamiau dienos šviesoje ir naktį per termokameras.

 

„Kai gauname užsakymas, pirmiausia ieškome informacijos „Google“ paieškos svetainėje. Surandame įrangos nuotraukų, tada „šturmuojame smegenis“ ir ieškome būdų , iš ko pagaminti jauką“, - rašo laikraštis.

Naudojama viskas – nuo ​​kanalizacijos vamzdžių iki nebenaudojamų konteinerių ir senų degalų statinių. Paruošti jaukai fronte surenkami per 20 minučių, pabrėžia „The Guardian“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(1)
(82)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: