Mobilizacijos skelbti negalima. Kokią išeitį rado Kremlius (Video)  (1)

Dmitrijus Medvedevas sakė, kad nuo sausio 1 dienos į Rusijos kariuomenę pagal sutartį buvo priimta apie 280 tūkst. žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija neatsisako mobilizuoti žmones iš atokių regionų, nes taip saugiau. Buvęs KGB ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos darbuotojas Sergejus Žirnovas „24 kanalui“ išsamiai papasakojo, kaip tai paveikia Rusiją.

„Jie suprato, kad mobilizuotis tikrai nereikėtų, nes kitąmet rusų laukia prezidento rinkimai, o mobilizacija yra didžiulis politinis įrankis, kuris veiks prieš V. Putiną. Todėl jie suvokė, kad belieka tik pirkti samdinius,“ - pažymėjo Sergejus Žirnovas.

Rusijoje gana daug žmonių gyvena skurdžiuose regionuose ir vos suduria galą su galu. Yra bedarbių, be to, Rusijoje gana daug užsienio darbuotojų, kurie ten atvyko iš Vidurinės Azijos šalių užsidirbti. Siekdami palengvinti savo padėtį, jie susiorganizavo rusiškus pasus.

Tačiau todėl azijiečiai tampa kontingentu, kuriuo labai lengva manipuliuoti, nes jie nėra vietiniai rusai.

„Jų dingimas, nužudymas fronte nesukels jokių socialinių problemų Rusijos viduje. Tai ten, kažkur Centrinėje ir Vidurinėje Azijoje, Turkmėnistane, Kirgizijoje, Tadžikistane, Kazachstane ir Uzbekistane, gali pašaudyti, bet tai tiesiogiai nesusiję su Rusija,“ - sakė S. Žirnovas.

Todėl V. Putinas turi šiuo atveju turi potencialo. Nepamirškite apie rusų, kurie vis dar eina į tualetą lauke, skaičių. Taigi jiems nerūpi, kaip užsidirbti pinigų, net jei tai būtų kare ukrainiečių žudymas. Juk Rusija turi didžiulį potencialų rezervą, ir gali sutelkti net milijoną žmonių.

Pažymėtina ir tai, kad rusai dažnai susiduria su sveikatos problemomis.

„Rusija yra mirštanti šalis, kuri gana stipriai nyksta. Ji turi labai didelių demografinių problemų, problemų su piliečių sveikata. O jei būtų laikomasi visų medicininių standartų, tai išvis nebūtų ką imti į kariuomenę, nes jie visi kažkokie ligoniai, kartais su lėtiniais nukrypimais, kartais narkomanai,“ – sakė buvęs KGB pareigūnas.

 

Tačiau Rusija vis dar turi mobilizacijos potencialą. Todėl nereikėtų tikėtis, kad ši mobilizacija žlugs ar sukels kažkokį socialinį sprogimą Rusijos viduje.

Į temą galima įtraukti įdomią Laisvosios Buriatijos fondo statistiką. Jie analizavo, kiek žuvo kare skirtinguose Rusijos regionuose. Apskaičiavimais, didžiausi nuostoliai tarp kariaujančių iš Rusijos regionų: Tuvoje ir Buriatijoje – tai 55 žuvę kariai 100 000 gyventojų. Bet mažiausiai – Maskvoje 100 tūkstančių gyventojų tenka net ne vienas rusas.

„Tai įtempia atmosferą tarp skirtingų regionų, bet iki šiol ne radikaliai. Tie, kurie užsiima mobilizacija, supranta, kiek gyventojų yra Buriatijoje ar Tuvoje. Tai dešimtys, šimtai tūkstančių žmonių, kartais net milijono šios populiacijos nepasiekia. O Rusija turi 140 mln. Ir visa tai taip toli nuo Maskvos,“ -  pabrėžė S. Žirnovas.

 

Tai yra, tie žmonės taip išsibarstę po kaimus, Rusijos atokius kraštus, kad galų gale net nebus kam eiti į mitingus. Tai absoliučiai sąmoningas sprendimas, nes visi supranta, kad Maskvoje ir Sankt Peterburge žmonės turi internetą, gali susiburti ir išeiti į gatves. Net jei tai bus nedaug žmonių (kaip rodo praktika), jie vis tiek bus matomi.

„O jei kokiame nors Buriatų kaime išeis 50 mamų, kas tai pamatys? Pamatys kokia rajono valdžia, o paskui jas greitai uždarys,“ – teigė buvęs žvalgybos pareigūnas.

Tačiau vidutiniu ir ilguoju laikotarpiu visa tai kaupiasi. Ir vienu momentu gali nugriaudėti labai garsiai.

„Ir tai tikrai bręsta ir kažkada prasidės. Kai V. Putino režimas pradės žlugti, Rusija gali subyrėti, kaip ir Sovietų Sąjunga.  Taip gali nutikti ir su Rusija,“ – reziumavo S. Žirnovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: