Bus karšta. „Metami Pskovo desantininkai. Žudysime 3-čią kartą“  ()

„Stugna“ dalinio kovotojas Aleksandras Buncevas pasakoja, kas vyksta Tokmako kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos Tokmako kryptimi susidūrė su itin stipriai užminuotomis teritorijomis ir Pskovo desantininkais, kurie buvo atsiųsti sustiprinti gynybą šiame fronto sektoriuje.

Apie tai televizijos „Apostrophe“ eteryje kalbėjo „Stugna“ dalinio kovotojas Aleksandras Buncevas. „Pirmoje rusų gynybos linijoje Tokmako kryptimi buvo sunku, nes ji buvo stipriai užminuota. Antroje linijoje minų šiek tiek mažiau, tačiau yra daug įvairių įtvirtinimų. Todėl judėjimas bus lėtas, kad juos įveikti teks daug manevruoti“, - sakė kovotojas.

Anot jo, pirmiausia reikia plėsti placdarmą. Tada bus galima paleisti sunkiąją įrangą. Išminavimas čia iki šiol daugiausia vykdomas rankomis, nes šiame placdarme yra mažai inžinerinės įrangos.

Į vietą perkeliami Pskovo desantininkai, kuriuos šiame kare plieksime jau trečią kartą. Bus darbo artilerijai“, – sakė Buncevas.

 

Jis pridūrė, kad priešas turi daugiau artilerijos, bet ukrainiečiai yra tikslesni. Be to, okupantai turi problemų su  tiekimo grandinėmis, nes buvo sugriauti tiltai. Tai leidžia Ukrainai judėti į priekį.

„Dangų vis dar valdo priešas. Jie gali paleisti prieštankines raketas iš 10 km. Tačiau mūsų MANPADS įgulos pasirenka gerą vietą ir periodiškai naikina sraigtasparnius bei lėktuvus. Dažniausiai naudojami MANPADS „Stinger“, – pasakojo karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(175)
(5)
(170)

Komentarai ()

Susijusios žymos: