[ŽT] „Prasideda Trečias pasaulinis karas. Pereina į aktyvią fazę.“ Skelbiama grėsminga žinia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-09-07 16:47
Na tai ok, Putinas - neįgalus pagal tave ilgam. Tai iš kur tada 3 pasaulinis?
donatasv 2023-09-07 16:57
Tau dar kartą pakartot? Konfliktas turi išsiplėsti ir apimt ne tik rusiją. Įtrauk kiniją su taivaniu ir bus boom. Įtrauk afriką su kasyklomis ir vakarais kas bus? boom. Kinija dominuos afrikos ištekliuose, o vakarms su tuom reiks konkuruot.
Benediktas 2023-09-07 17:37
Kinija tik iš vakarų gyvena. Niekur jie toli nenueis po konflikto su vakarais. Taip Putinas - beprotis. Bet Kinija pragmatiška iki šiol buvo. Taivano užgrobimas jiem nieko gero neduoda. Gaus sala su sugriautomis gamyklomis ir trilijonines sankcijas su daug metu i prieki. Ir augancius protestus viduje.
donatasv 2023-09-07 17:49
Tai kas tada eskalavo karą? Provakavo konfliktą? Ir kam iš to nauda? Jei kinui nėra naudos iš karo, europa viso to įkarštyje išsiuntė šolcą su makaronu pasirašė bendradarbevimo sutartis ir jau dabar kiniškas auto žengia į europos sąjungą, o po viso šito JAV nutilo... Paprasčiausias būdas susidorot nekonkuruojant yra subombarduoti. Nukiančia kinija, nukiančia europa, nes tokiu atveju kinas rems rusiją, kad išskaidyti vakarų ginkliuotę, o amerika gamina ginklus ir pelnosi iš to. Europa nusispjovė ir pasakė bandom konkuruoti...
Benediktas 2023-09-07 18:20
Jau seniau kalbėjom, kad Putinas ir Kinija apsiskaičiavo. Tikrai Putinas ir Kinija neplanavo tokio karo, kur pareikalaus tos pačios Rusijos tiek išteklių. Galvojo paims Ukrainą greitai ir kartu su Kinija diktuos vakarams sąlygas.
donatasv 2023-09-07 18:48
Benediktas 2023-09-07 18:53
. Rusija ir Kinija apsiskaičiavo. Kinija taip pat nieko nelaimi užgrobdama Taivaną - gautų labai labai didelį minusą. Jei Ukraina eis į Krymą, ar pragmatiška Kinija šoks ant Taivano tuo metu? Iš kur 3 pasaulinis?
donatasv 2023-09-07 19:00
Dabar tik reikia neleist konfliktui išsiplėsti. Ir kas geriau milijonas žuvusių ukrainiečių su neaiškiu galu ar atsiims krymą, ar paaukot krymą ir išsaugot žmones. Kuo greičiau baigsis konfliktas tuo mažesnė tikimybė išsiplėsti.
Benediktas 2023-09-07 19:07
Vienas ir geriausias būdas greičiau užbaigti - duoti daugiau ginklų. Mažiau žūtų tų pačių ukrainiečių, kai nereiktų plikom rankom ruso varyt. Visi kiti variantai - konflikto užšaldymas su užprogramuotu kitu dideliu karu, kol Rusija atsigaus po 5, 6 metelių arba greičiau. Dabar Rusija - silpniausioje stadijoje, tiek ta pati Kinija - prasti reikalai jai šiuo metu ekonomikoje kaip tyčia.
donatasv 2023-09-07 19:17
Kinija žemiausiam lygyje? Kas tiem nutiko? https://m.youtube.com/watch?v=L25p9l6P9V4 Miuncheno auto paroda su BYD ir kita kino grožybe. Manau jie kyla. Šitiek metų negalėjo patekt į EU rinką. DW žurnalistai dar geriau pasakė draugus laikyk arti, o priešus dar arčiau.
immortallt 2023-09-08 08:07
Tavo visa logika remiasi ant argumento, kad gavusi gabalą žemės, t.y. prizą, už pradėtą karą, bus suprasta ne kaip motyvacija kariauti, bet kaip motyvacija būti taikiam. Iš esmės vaikas sudaužo tyčia teliką, primyžą ant sienų ir pan., o tu jam duodi torto ir pagiri, šaunuolis. Tada tikiesi, kad daugiau taip nebesielgs. Ir tada kitus vadini naiviais Kinas nesivelia į karinį konfliktą Ukrainoje. Taip, jie stebi, kaip reaguoja NATO, nes tikėtina taip pat reaguotų ir kinams įsisiautus, bet jie aktyviai neremia karo. Kažką parduoda, išnaudoja maskolius, bet neįsitraukę. Didelis skirtumas.
donatasv 2023-09-08 15:45
Tai eik ir atimk tu iš jų... Apie 200k garantuotai buvo nužudyti arba smarkiai sužaloti/suluošinti Ukrainoje. Liaudis pakraupus moralė krenta tuoj su ginklu turės patys Ukrainiečiai varyt... puikiai suprantu kad tai yra bjaurus reikalas. Bet atsikovot bus itin sunku, galima sakyt iš vietos nepajudėjo. Euforijos kai rusas puolė ir draskė į gabalus juos Ukrainiečiai neliko... Man plotas mažiau svarbus už žmogaus gyvybę...
Benediktas 2023-09-08 16:03
Sienų suverenumo nesilaikymas privestų prie milijonų gyvybių netekčių ateityje. Jei bet kuri šalis žinos, kad už bandymą užgrobti kitos šalies teritoriją bus stipriai nubausta - to nedarys.
donatasv 2023-09-08 16:05
P.S. ir aš šitokiam scenarijui pasirašyt sutikčiau jei Ukraina įstoja į nato. Kitu atveju nieko kito nelieka kaip kautis iki galo.
Benediktas 2023-09-08 16:08
Nepriima dar niekas Ukrainos į NATO. Per daug bardako. Ir greitai nesutvarkys. Taikos derybos, nepriemus į NATO - blogesnis variantas, nei yra dabar, nes duos atsigaut Rusijos kariuomenei, pastatyti dar daugiau gynybos linijų ir t.t. Net jei ivyktu stebuklas ir nutartu kitais metais priimt Ukrainą į NATO - būtų leista agresoriui pažeisti sienų suvereniteto taisyklę. Tai būtų pagrindas kitiems agresoriams tikėtis panašaus demokratiškų šalių bloko pasidavimo ateityje - blogas trendas. Kas garantuos, kad ateityje bus lengviau sulaikyti diktatorių ekspansijas. Gal bus dar sunkiau, nei dabar yra. O čia būtų toks pasidavimas lygioj vietoj - vakarai visai niekuo nerizikuoja, jiems net patiems kariaut nereikia.
donatasv 2023-09-08 17:11
Kol neatgaus teritorijų tol rusas ir trolins, atgavus teritorijas toliau galės laidyti viską ką turės iš savo pusės taip, kad ramybės neturės niekada... į ruskio teritoriją niekas neis, nes čia atlaisvins rankas branduolinio ginklo panaudojimui. Rinkis kaip nori šūde iki kaklo. Ras būdu keistis ir įstot į nato, čia jau kitos išeities neturi.
Benediktas 2023-09-08 17:52
Į NATO būtinai turi įstot, kad apsisaugot nuo Rusijos. Klausimas tik - kada.
SPeed_FANat1c 2023-09-08 18:37
"Apie naivumą kalba tas, kuris mano, kad žmogus kilo iš beždžionių." o ne is bedzdzioniu kilo? "Ir koks tas poreikis kinui įsivelti į karą Ukrainoje?" Kad diktatura dominuotu pasaulyje. duoda - diktatura. Gales pavergti tuos zmones. O sankcijos tai kazin ar veiks daug metu i prieki jei jau dabar yra norinciu nuimt rusijai sankcijas http://www.technologijos.lt/n/technolog ... kas-vyksta
immortallt 2023-09-09 08:45
kinams giliai dzin kas pas kitus, demokratija ar diktatūra. Jiems svarbu savo diktatūrą išlaikyti, ir kad kitose šalyse lengviau manipuliuojami būtų. Nenorinčių uždėti sankcijas buvo. Rimtai apie sankcijų nuėmimą derybų tarp tų, kurie tai gali padaryti - nėra.