„Niekas nepaima jų kūnų.“ Šiurpu. ISW skelbia, kas nutiko (Video)  ()

Ukrainos kariuomenė veržiasi išilgai okupantų gynybinės linijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė veržiasi išilgai okupantų gynybinės linijos Verbovės apylinkėse.

Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai išsakė rugsėjo 5 dienos kovų Zaporižios kryptimi vaizdą, rašo dialog.ua. Praėjusios savaitės pabaigoje Rusijos propaganda tikino, kad šias dvi sritis visiškai kontroliuoja RF ginkluotosios pajėgos, tačiau jau dabar ten vyksta mūšiai. Taip pat daroma pažanga į pietus nuo Robotynės ir į šiaurės vakarus nuo Verbovės.

Geolokacijos filmuota medžiaga parodė, kad Ukrainos gynėjai jau juda antrąja Putino armijos gynybos linija Verbovės rajone. Robotynės-Novoprokopivkos linijoje yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasiekimų.

Be to, yra sėkmės Bachmuto kryptimi. Rusijos karo korespondentai ir toliau skundžiasi dėl visiško RF ginkluotųjų pajėgų priešpriešinės baterijos kovos nebuvimo, taip pat artilerijos sviedinių trūkumo. Ukrainos gynėjams pavyko sučiupti 7-osios oro desantininkų divizijos dalinius, kuriuos Rusijos gynybos ministerija dislokavo kaip pastiprinimą vakarinėje Zaporižios srities dalyje.

 

Dieną anksčiau vienas iš Z viešųjų kanalų internete paskelbė garso įrašą, kuriame 247-ojo motorizuotų šaulių pulko okupantas skundėsi, kad Staromajorsko apylinkėse niekas nepaima rusų karių kūnų. Vos per vieną kovos dieną jo pulkas neteko 49 užpuolikų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: