„iPhone 4“ bėdos dėl ryšio bus „išspręstos“ po programinio atnaujinimo?  (18)

Praėjus kelioms dienoms nuo „iPhone 4“ pardavimo pradžios, daugelis vartotojų pastebėjo, kad telefonas turi pakankamai rimtą problemą: telefoną laikant rankose, sumažėja/dingsta signalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuomet „Apple“ atstovai pareiškė, kad tai nėra telefono bėda, o problemą sukelia netinkamas jos laikymas rankose ir pasiūlė laikyti telefoną kitaip – neuždengiant antenos, esančios metalinėje juostelėje korpuso kairėje pusėje.

Žinoma, toks komentaras sukėlė masinius nepasitenkinimu ir galiausiai kompanija pripažino šį trūkumą bei pareiškė, jog aiškinasi problemą. Nors pagal problemos pobūdį viešojoje erdvėje buvo spėjama, kad problema yra dėl netinkamo antenos suprojektavimo, „Apple“ dar kartą visus nustebino - išplatintame oficialiame pareiškime tvirtinama, kad problema slypi ne pačioje antenoje, bet signalo lygio indikatoriuje.

Pasak kompanijos, indikatorius tiesiog netiksliai rodo signalo lygį, t.y. kai signalas nelabai stiprus, indikatorius vietoj dviejų padalų rodo keturias. Tokiu būdu signalas dingsta tik tokiose vietose, kur jis ir taip yra silpnas, ir, be abejo, papildomai pridengus anteną, jis visiškai dingsta.

Tuo pačiu kompanija ramina, jog vartotojams nėra dėl ko pergyventi, problema bus išspręsta kelių savaičių bėgyje. Bus išleistas nemokamas programinės įrangos atnaujinimas, kuris ištaisys netikslų signalo lygio atvaizdavimą.

Pasirodo viskas labai paprasta. Arba bent jau to tikisi pati kompanija – juk programinį atnaujinimą padaryti nepalyginamai lengviau, nei pakeisti nekokybišką įrenginį. Tik neaišku, ar tai iš tikro išspręs ryšio problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: