Maskva praranda pagrindinį sąjungininką Kaukaze. Peskovas šokiruotas, kas nutiko  (1)

Rusijos ir Armėnijos santykiai sparčiai blogėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Armėnijos santykiai sparčiai blogėja: Maskva sparčiai praranda pagrindinį sąjungininką Kaukaze.

Vladimiro Putino oficialus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad bendros JAV ir Armėnijos karinės pratybos kelia didelį susirūpinimą Kremliuje.

„Tokios naujienos kelia susirūpinimą, ypač esant dabartinei situacijai. Mes giliai analizuosime šias naujienas“, – sakė Kremliaus atstovas.

Rugsėjo 5 d. Armėnija atšaukė savo nuolatinį atstovą KSSO, o Pašiniano žmona šiandien atvyko į Kyjivą, į Elenos Zelenskos forumą.

Dabar tendencija tokia, kad Jerevanas, atsisakydamas bendradarbiavimo su Rusija, sparčiai pradeda ieškoti savo saugumo garanto.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo rusų tinklaraštininkas ir analitikas Anatolijus Nesmijanas. Anot jo, įvykęs R. T. Erdogano ir Putino susitikimas, be kita ko, buvo susijęs su sparčiai besivystančia padėtimi aplink Kalnų Karabachą.

Ir neatsitiktinai, lygiagrečiai su derybomis Sočyje, Karabacho kryptimi prasidėjo Azerbaidžano pajėgų ir technikos pažanga su taktiniais ženklais, o tai savaime atrodo labai simptomiška.

 

Tikriausiai Turkija susitarė dėl Rusijos taikdarių nesikišimo mainais į kai kuriuos lygiagrečius susitarimus, o tai kelia nerimą Armėnijai ir sukėlė aštrių jos vadovybės pareiškimų. Kremlius taip dažnai išduodavo ir parduodavo savo sąjungininkus, kad niekas nebetiki šiais žodžiais“, – pabrėžia ekspertas.

Anot jo, padėtis Užkaukazėje gali kardinaliai pasikeisti bet kurią akimirką, o Rusija geriausiu atveju galės tik konstatuoti, kas atsitiko, netekusi pagrindinio sąjungininko Kaukaze Armėnijos asmenyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(3)
(120)

Komentarai (1)