Netikėta žinia. „Bradley“ turi rimtą trūkumą. „Jei ne jie, niekas neišgyventų“  ()

„Bradley“ suvaidino svarbų vaidmenį išlaisvinant Robotynės gyvenvietę Zaporižioje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiškos pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ suvaidino svarbų vaidmenį išlaisvinant Robotynės gyvenvietę Zaporižioje ir apskritai vykdant Ukrainos armijos vasaros kontrpuolimą.

Amerikietiškas CNN leidimas apie tai rašo savo reportaže. Kaip sakė Ukrainos kovotojai, kova už pietus yra itin nuožmi ir sunki. Viena iš to priežasčių buvo visiškas Rusijos įsibrovėlių vykdomas teritorijos minavimas.

„Tarnauju nuo 2014 metų ir niekur nemačiau tokių minų laukų. Ištisi hektarai, kairėje ir dešinėje. Daug apkasų. Ir visa tai dešimtis kilometrų. Jie net užminuoja tą teritoriją, kurią jau išlaisvinome. Jei nebūtų minų jau būtume Tokmake“, – sakė karys su šaukiniu „Karacupa“.

Be nuolatinių artilerijos apšaudymų ir oro antskrydžių, daug problemų fronto linijoje kyla dėl didžiulio bepiločių orlaivių skaičiaus.

„Dangus nuo jų juodas. Žvalgybiniai dronai, atakos dronai, kai kurie ukrainietiški, kai kurie rusiški – neįmanoma atspėti. Blogiausi yra dronai-kamikadzės“, – sako karys su šaukiniu „Pan“.

Kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos įžengė į Robotynę, jau visiškai sunaikintą nuo įnirtingų kovų, Ukrainos kariai nustebo šiame pragare radę civilių. Juos iškart pradėjo evakuoti. Tam jie panaudojo „Bradley“ kovines mašinas, kurios ir skirtos būtent tam – vežti žmones į fronto liniją.

 

„Rusai iš karto pradėjo į mus šaudyti. Jiems nesvarbu, kas ten – kariškis ar civiliai. Jiems nerūpi. Kai tik pamatė važiuojantį „Bradley“, iškart paleido artileriją. Laimei, automobilis tvirtas, išvažiavome. Prie kito posūkio rusai vėl atidengė į mus ugnį, nors žinojo, kad vežame civilius“, – pasakojo „Karacupa“.

„Išlaisvinti žmonės pasakojo, kad rusai su jais elgėsi kaip su vergais. Jie buvo priversti iš jų vogti, kad turėtų ką valgyti. Rusai versdavo juos dirbti įvairius darbus, neišleisdavo iš namų. Šie žmonės neturėjo kur pasidėti. Važiuoti į Rusiją jie nenorėjo, o važiuoti į Ukrainą negalėjo. Sėdėjo ir kentėjo. Labai apsidžiaugė, kai mes atvykome, kai suprato,kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos įžengė į gyvenvietę“, – sakė kovotojas.

 

Tačiau be „Bradley“, anot vyrų, niekas nebūtų išgyvenęs. Jie išdidžiai parodė CNN kai kuriuos tiesioginius artilerijos smūgius, kuriuos gavo amerikiečių šarvuočiai. Vieninteliu amerikietiško BMP trūkumu „Karacupa“ laiko būdingą jiems švilpimą, kuris girdimas už daugelio kilometrų. Tačiau ši problema turi ir teigiamą pusę, nes kelia baimę rusams, taip pat nuramina priekinėje linijoje esančius ukrainiečių pėstininkus, žinančius, kad priedanga ugnimi yra pakeliui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(1)
(110)

Komentarai ()

Susijusios žymos: