Gali būti naujas karas. Juda didžiulė karinė kolona. Kažkas grėsmingo nutiko Sočyje (Video)  ()

Padėtis tarp Azerbaidžano ir Armėnijos kaista.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-07 Gali būti naujas karas. Juda didžiulė karinė kolona. Kažkas grėsmingo nutiko Sočyje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azerbaidžane pastebėtas didelio masto sunkiosios karinės technikos judėjimas. Baku perkelia karinę techniką prie Armėnijos sienos. Filmuotą medžiagą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Azerbaidžano kariai Armėnijos link varo sraigtasparnius Mi-17, tankus ir kitą ginkluotę. Be to, užfiksuotas intensyvus transporto lėktuvų judėjimas iš Turkijos ir Izraelio į Azerbaidžaną.

Su kuo tai susiję, nežinoma. Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas) savo tinklaraštyje užsiminė, kad tokia veikla yra Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano vizito Sočyje rezultatas. Primename, kad Turkija yra pagrindinė Azerbaidžano karinė sąjungininkė, daugiausia jos pagalbos dėka 2020 m. Baku per 44 dienas sutriuškino Armėnijos kariuomenę kare už Karabachą. Gali būti, kad bręsta dar vienas konfliktas.

„Azerbaidžanas perkelia kariuomenę prie sienos su Armėnija. Atrodo, kad susitikimas Sočyje buvo visai ne apie Ukrainą. R.T.Erdoganas arba kažką žadėjo, arba kažkuo grasino, tačiau ne veltui Armėnija Sočio derybų rezultatus įvertino kaip jai itin grėsmingus. Jei kils konfliktas tarp Armėnijos ir Azerbaidžano, jo pagrindinis rezultatas bus aštrus Armėnijos ir Rusijos santykių komplikavimas, nes tiek Rusija, tiek KSSO vargu ar padės Armėnijai net išreikšdami nuoširdžią užuojautą“, – rašė Rusijos ekspertas.

 

Taip pat svarbu patikslinti, kad Azerbaidžano ginklų perdavimas prasidėjo prieš armėnų ir amerikiečių pratybas ARTSIV PARTNERS-2023, kurios numatytos rugsėjo 11-20 dienomis. Šie manevrai sukėlė itin aštrią Maskvos reakciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(5)
(15)

Komentarai ()