Nereali naujiena. „Liko tik 1 km.“ Kur prasiveržė Ukraina  ()

Žiniasklaida praneša apie sėkmingus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-09 Nereali naujiena. „Liko tik 1 km.“ Kur prasiveržė Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė yra už kilometro nuo Verbovės ir kontroliuoja Jančekrak upę.

Žiniasklaida praneša apie sėkmingus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmus Robotynės ir Novoprokopivkos gyvenviečių srityje. Taip pat tapo žinoma, kad šioje fronto dalyje Ukrainos kariuomenė smarkiai pažengė į priekį ir yra už kilometro nuo Verbovės.

Rusijos propagandistai panikuoja dėl „sudėtingos padėties“ pietinėje fronto kryptimi, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos toliau veržiasi į Rusijos gynybą, praneša dialog.ua.

Rusijos Z karo korespondentas Semionas Pegovas, „Telegram“ „WarGonzo“ autorius, patvirtina Ukrainos kariuomenės dalinių naujas sėkmes.

Pasak jo, Zaporižios kryptimi Ukrainos ginkluotosios pajėgos, remiamos artilerijos, po ilgos pertraukos atnaujino puolimo operacijas Kamensko srityje.

Be to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo praplėsti placdarmą kairiajame Jančekrak upės krante. Pegovas rašo, kad „rusai negalėjo susitaikyti su Robotynės praradimu“ ir pradėjo kontrataką, kuri nepavyko.

Tuo pat metu Ukrainos kariuomenės veržimasis į pietus nuo Robotynės su stipria artilerijos parama buvo sėkmingas – Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo prasiveržti iš rytų į Novoprokopivką ir užėmė nemažai naujų pozicijų.

Karo studijų instituto (ISW) analitikai taip pat tvirtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos tęsė atsakomąjį puolimą Zaporižios regiono vakaruose ir rytuose.

 

Rusijos karo tinklaraštininkai teigia, kad 40-oji Ramiojo vandenyno laivyno jūrų pėstininkų brigada ir 37-oji Rusijos ginkluotųjų pajėgų motorizuotųjų šaulių brigada atmušė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakas Novodoneckės-Novomajorskės linijoje.

Teroristas ir bataliono „Vostok“ vadas Aleksandras Chodakovskis teigia, kad įsibrovėliai periodiškai traukiasi į taktinį užnugarį. Taip pat Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir Rusijos kariuomenė periodiškai keičiasi teritorijomis Novodoneckės-Novomajorskės linijoje.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(2)
(86)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: