„10-15 km.“ Košmaras Rusijai. Gali būti nukirsta strateginė logistikos linija  ()

Romanas Svitanas apie situaciją Ukrainos pietuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių analitikai tvirtina, kad Ukrainos kariškiai, siekdami apsunkinti Rusijos logistiką, turi įveikti dar 10-15 kilometrų pietuose.

Apie tai „24 Kanalui“ sakė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas ir instruktorius lakūnas Roomanas Svitanas, pažymėjęs, kad pietuose būtina sukurti placdarmą dar 15 kilometrų gylyje. Tuomet iškils grėsmė svarbioms okupantų tiekimo grandinėms.

Taip pat būtina sudaryti sąlygas saugiam HIMARS paleidimui. 

„Čia mes kalbame apie tai, kad reikia nueiti dar 15 kilometrų pietuose ir sukurti placdarmą, kad HIMARS galėtų ten nuvažiuoti. Tada jos pasieks greitkelį Melitopolis–Berdjanskas“, – pažymėjo Svitanas.

Kaip pabrėžė Svitanas, tokiu atveju Ukrainos kariškiai su artilerija pasieksį svarbius geležinkelio mazgus Pietuose. O HIMARS pasieks greitkelį iš Melitopolio į Berdjanską ir kitus pagalbinius kelius.

 

Nuėję apie 15 kilometrų, pasieksime ir Tokmako-Černihivkos geležinkelį. Kirsime patį geležinkelį ir dirbsime pietiniais maršrutais. Jie bus mūsų veiklos kontrolėje, kaip ir sausumos koridorius“, – pažymėjo Svitanas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(2)
(72)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: