„Ten pagrindinės pajėgos. Yra reali galimybė.“ Ką gali pralaužti Ukraina  ()

ISW skelbia apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų galimybę pralaužti okupantų linijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki 2023 m. pabaigos Ukrainos gynėjai turėtų pralaužti visas V. Putino armijos gynybos linijas Ukrainos pietuose.

Tokią nuomonę išsakė JAV gynybos departamento Žvalgybos valdybos analizės direktorius Trentas Maulas. Jo duomenys taip pat grindžiami Ukrainos vadų pasakojimais, kad antroji gynybos linija nėra tokia galinga kaip pirmoji.

Interviu žurnalui „The Economist“ T. Maulas pabrėžė, kad pirmosios gynybos linijos pralaužimas suteikia realią galimybę iki metų pabaigos pralaužti antrąją ir trečiąją linijas. Karo studijų instituto (ISW) analitikai išsakė pagrindines Molio interviu tezes.

Analitikas taip pat priminė neseniai įvykusį Ukrainos pėstininkų žygį palei antrąją priešo gynybos liniją ties Verbove.

Dar rugsėjo 4 d. buvęs „Aidar“ vadas Jevgenijus Dikijus sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos esą jau kaunasi, bet dar neperžengė gynybos linijos.

Pasak jo, minų laukai šiame fronto ruože nėra ištisiniai, kaip buvo pirmoje linijoje. Kartu trečioji gynybos linija yra gilus užnugaris, kurį sudaro vadavietės, ginklų ir šaudmenų sandėliai bei ryšių linijos.

 

Trečioji gynybos linija praktiškai niekuo neapsaugota – Putino armija ilgai negalės sulaikyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

Tačiau Maulas tvirtina, kad trečiojoje gynybos linijoje sutelktos pagrindinės Putino armijos pajėgos.

ISW analitikai teigia, kad bet kuri iš trijų priešo gynybos linijų nėra vienalytė. Kasdien Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekia taktinių laimėjimų, kartu mažindama Rusijos armiją. 2023 m. pabaiga Ukrainos gynėjams bus operatyvinė sėkmė. Tačiau neatmetama galimybė, kad kai kuriose fronto dalyse priešas laikysis tvirtai, todėl gynybos proveržis tęsis ir 2024 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: