„Šie ginklai sukelia baisias ligas...“ Ką JAV siunčia į Ukrainą  (3)

Nėra įrodymų, kad nusodrintojo urano amunicija sukelia vėžį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV sureagavo į Rusijos pareiškimus, kad nusodrinto urano sviediniai, kuriuos JAV perdavė Ukrainai, tariamai sukelia onkologines ligas. Nei Ligų kontrolės centras, nei Pasaulio sveikatos organizacija, nei net TATENA nemato ryšio tarp vėžio ir šios amunicijos.

Pentagono spaudos tarnybos teigimu, tokį pareiškimą ketvirtadienį, rugsėjo 7 d., per instruktažą išsakė oficiali departamento atstovė Sabrina Singh.

„Dėl nusodrintojo urano sviedinių poveikio sveikatai atmetu Rusijos pareigūnų teiginius. CDC (Ligų kontrolės centras) pareiškė, kad nėra įrodymų, kad nusodrintojo urano šaudmenys sukelia vėžį. Pasaulio sveikatos organizacija praneša, kad nepadidėjo leukemijos ar kitų vėžio atvejų, kurie buvo nustatyti po bet kokio urano ar nusodrintojo urano poveikio, ir net TATENA nedviprasmiškai pareiškė, kad nėra įrodyto ryšio tarp nusodrintojo urano poveikio ir vėžio atvejų padidėjimo arba didelio susirgimo vėžiu. poveikis sveikatai ar aplinkai“, – sakė Singh.

Ji pabrėžė, kad tai yra prieštankiniai sviediniai, skirti prasiskverbti per šarvus. Singh išreiškė įsitikinimą, kad jie bus labai efektyviai panaudoti mūšio lauke.

 

„Tai yra standartiniai šoviniai. Jie bus naudojami su „Abrams“ tankais, o daugybė kariškių visame pasaulyje savo tankuose naudoja nusodrintą uraną. Todėl manome, kad tai bus veiksmingiausi šoviniai prieš Rusijos tankus“, – sakė Pentagono atstovę.

Nusodrintasis uranas turi didžiulį tankį. Jo turintys sviediniai gali nesunkiai prasiskverbti pro karinių transporto priemonių šarvus ir savaime užsidegti degančiame dulkių ir metalo debesyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(2)
(38)

Komentarai (3)