„1 000 000 kareivių. 2450 tankų. 4600 šarvuočių.“ Generolas skelbia monstrišką armadą  ()

Rusija tikėjosi iki 2023 metų pabaigos apmokyti nemaži karių ir pagaminti tūkstančius karinės technikos vienetų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos generolas, buvęs užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Mykola Malomužas teigia, kad Rusija vis tiek siekia spartinti ginklų gamybą.

Invazijos pradžioje Rusija turėjo kelis milijonus sviedinių, kurie buvo išdėstyti visoje šalies teritorijoje – nuo ​​Kursko iki Tolimųjų Rytų. Akivaizdu, kad tai - seni sviediniai, nuo 30 iki 60 metų amžiaus. Dauguma jų gulėjo lauke, todėl tinkamai neveikia ir reikia gaminti naują amuniciją. Tai didžiulės išlaidos – piniginės, resursų ir technologinės. Todėl rusai turi planą, kurį dar gruodį priėmė svarstyti Rusijos gynybos ministerija.

Rusija planuoja per labai trumpą laiką pasigaminti 2450 tankų ir išsiųsti juos į frontą. Taip pat daugiau nei 4600 pėstininkų kovos mašinų ir šarvuočių. Pasak Malomužo, to Rusijai nepavyks padaryti, nes ji neturi tinkamos technologinės ir fizinės bazės.

Kol rusai kaups jėgas, Ukrainos gynėjai efektyviai dirbs mūšio lauke. Ir tada mintys apie milijonus sviedinių nukris š antrą eilę. Juk Rusijos karinis-pramoninis kompleksas nepajėgus pagaminti tokio kiekio ginklų. Įsibrovėliai jau mažina apšaudymą artilerija kai kuriuose fronto sektoriuose 3–8 kartus.

 

Tačiau išlieka grėsmė, kad rusai pradės gaminti ginklus didesniais kiekiais.

Rusija tikėjosi iki 2023 metų pabaigos turėti milijoną karių. Tačiau mūšio lauke sutelkta apie 420 tūkstančių. „Tai nėra mažos pajėgos, bet mes galime susidoroti su tokio priešo iššūkiu“, – reziumavo Mykola Malomužas.

(72)
(3)
(69)

Komentarai ()