Galingi įvykiai. Rusija atakavo civilinį krovininį laivą. Žaibiškai smogė Ukraina  (1)

Kremliaus taikiniu tapo laivas, stovėjęs uoste su Liberijos vėliava.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį, rugsėjo 11 d., JK atvirai apkaltino Rusijos Federaciją raketos ataka prieš civilinį laivą, kuris buvo Juodojoje jūroje. Tokį pareiškimą padarė ministras pirmininkas Rishi Sunak po G20 viršūnių susitikimo Delyje.

„Reuters“ žurnalistai pabrėžė, kad tai pirmas kartas, kai pareigūnas komentuoja situaciją su laivais Juodojoje jūroje, praneša „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Tik neseniai tapo žinoma, kad, rugpjūčio 24 dieną, Rusijos Federacija paleido dvi „Kalibr“ raketas į civilinį laivą Juodojoje jūroje. Ukrainos oro gynybos sistema suveikė puikiai ir perėmė sparnuotąsias raketas.

Kyjivas bando rasti išeitį situacijoje su grūdais, kad jie patekttų į ES ir Afriką. Rusijai pasitraukus iš grūdų sandorio, Ukraina paskelbė apie naują alternatyvų maršrutą, kuris taip pat driekiasi per Juodąją jūrą.

Rugpjūčio 18 dieną Kyjivas paleido naują maršrutą, o tuo pat metu iš Odesos uosto išplaukė keturi krovininiai laivai.

 

Kremliaus taikiniu tapo laivas, stovėjęs uoste su Liberijos vėliava. Ukrainos priešlėktuvininkai numušė dvi raketas.

Dar liepą JAV ir JK perspėjo, kad Rusijos raketos ir dronai-kamikadzės gali nusitaikyti ne tik į uosto infrastruktūrą, bet ir į Ukrainos uostuose prisišvartavusius krovininius laivus.

JK užsienio reikalų ministras Jamesas Cleveris pareiškė, kad būdamas visiškoje neviltyje Putinas pradeda smogti civiliams laivams.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(5)
(23)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: