„Esame civilizacijos lūžio taške.“ Bus visiškai nauja pasaulio tvarka. Ką slapta tariasi JAV ir Kinija  ()

Atskleista, kokią galimybę Rusija prarado visiems laikams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija nebegalės vaidinti vadovaujančio vaidmens Pasaulio pietuose, kaip ji svajojo, pareiškė karo ekspertas Piotras Černikas.

Esame ant civilizacijos lūžio linijos, ir kaip tik dabar mūsų akyse formuojasi nauja pasaulio tvarka, kurioje Rusija nebegalės pretenduoti į lyderio pozicijas net savo „pasaulio pusėje“.

Tokią nuomonę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Piotras Černikas išsakė interviu su Vasiliu Pechnio, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Fabrika novin“.

Suprasdama, kad geopolitiniai procesai pradeda formuotis į naują pasaulio modelį, Rusijos Federacija pabandė sugrąžinti Ukrainą į savo uostą, nes be Ukrainos ji negali būti supervalstybė. Rusai manė, kad jie gali vaidinti pagrindinį vaidmenį Pasaulio pietuose, tačiau tai nebeįmanoma, aiškino ekspertas. Žinoma, Rusija techniškai bus Pasauliniuose Pietuose, bet ne daugiau.

Kaip visa tai paveiks karą Ukrainoje – klausimas, į kurį, deja, atsakymo nėra. „Esu apdorojęs daug literatūros apie geopolitiką plačiausiame šio mokslo kontekste. Ir būsiu atviras auditorijai: nežinau, kas bus toliau. Esame tam tikroje aklavietėje, nes egzistuoja neišsprendžiama dichotomija“, - sakė Černikas. 

 

Tuomet analitikas tiksliai paaiškino, ką turėjo omenyje. Amerikiečiai su kinais dar nesutarė, kaip Ukraina gali visiškai laimėti šį karą nesunaikindama Rusijos Federacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(5)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: