Budanovas skelbia vienintelį galimą karo pabaigos scenarijų. „Priešingu atveju bus amžinas karas“ (Video)  ()

Žvalgybos vadovo teigimu, jei Ukraina negrįš prie 1991-ųjų administracinių sienų, susirėmimai pasienyje, mainai raketų smūgiais ir dronų atakos tęsis visą gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylas Budanovas teigė, kad Ukrainoje karas baigsis tik grįžus prie administracinių sienų, buvusių nuo 1991 m. Jis tai paskelbė Jaltos Europos strategijos konferencijoje.

„Kalbant apie mano asmeninę poziciją, tai yra grįžimas prie 1991 m. administracinių sienų. Čia niekas negali pasikeisti, nėra kitos išeities, kaip užbaigti šį karą“, – sakė Kyrylo Budanovas.

Jis pažymėjo, kad kitu atveju konfliktas vienaip ar kitaip gali tęstis amžinai – ir toliau vyks susirėmimai pasienyje, raketų smūgių mainai ir dronų atakos.

„Kad tai sustabdytume, turime grįžti prie pasaulio pripažintų sienų ir prie ilgus metus kuriamos pasaulio tvarkos“, – pabrėžė Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas.

K. Budanovo teigimu, Rusija mėgsta prisiminti ir sakyti, kad gerbia pasaulio įstatymus ir tvarką, tačiau kiekvieną kartą pažeidžia šiuos žodžius. Šiuos procesus galima sustabdyti tik grįžus prie tam tikrų normų ir tvarkos. Visų pirma, visos šalys turi gerbti tarptautinę teisę.

 

Jis pridūrė, kad jei hipotetiškai kas nors atsitiks kitaip, tai bus signalas visiems, kad bet kurioje pasaulio vietoje galima teroristiniais metodais pakeisti pasaulio tvarką ir gyvenimą apskritai, o tai blogai baigsis ne tik Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(5)
(41)

Komentarai ()