Prasideda rimtos problemos. Plyšta gynyba išilgai viso fronto  (1)

Pranešama apie svarbų signalą iš fronto linijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos gynyba Ukrainos teritorijoje pradeda trūkinėti per siūles visoje fronto linijoje. Šiame fone Opytnės netoli Donecko išvadavimas tapo svarbiu signalu, patvirtinančiu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vasaros ir rudens puolamųjų operacijų tendencijas. Apie tai rašo karo ekspertas Oleksandras Kovalenko, atkreipdamas dėmesį į rimtas Rusijos armijos problemas visoje fronto linijoje.

„Zaporižios trikampyje Novoprokopivka – Verbovė – Očeretovatė okupantų gynyba silpsta. Staromlynivkos rajone gynybiniai grioviai silpsta. Trūkinėja Bachmuto pietūs. Chersono srities kairiajame krante plečiasi pilkoji zona. Novomajorskė... Opytnė...“ - rašo ekspertas.

Į šiaurę nuo Opytnės yra Avdijivka, kuri net ir „ramybės“ laikotarpiu 2015-2022 m. išliko karščiausiu tašku palei visą fronto liniją, bet kurios okupantams iki šiol nepavyko užimti. Opytnė yra tarpinis tramplinas į šiaurinį ir šiaurės vakarinį Donecko sektorių, priduria jis.

Tuo tarpu daug svarbesnė informacija Ukrainai yra tai, kad Rusijos daliniai prarado galimybę vykdyti plataus masto puolamąsias operacijas.

„Kaip jau anksčiau ne kartą pažymėjau, Rusijos okupacinės pajėgos nuo 2022 m. antrojo pusmečio prarado gebėjimą vykdyti plataus masto, plataus fronto puolamąsias operacijas. Kiek milijoninių miestų jie užėmė nuo 2022 m. rugpjūčio mėn. Nė vieno. Kiek sričių ar sričių rajonų jie užėmė? Nė vieno. Vienintelis jų pasiekimas nuo 2022 m. antrosios pusės yra nedidelis Bachmuto miestas, kuris buvo puolamas siauru frontu, ir kurį dabar jie palaipsniui praranda. Ir tai yra svarbus dalykas“, - pabrėžia ekspertas.

 

Pasak jo, rusų gynyba plyšta palei visą fronto liniją.

Opytnė – tai ne tik sėkmės vienoje vietoje rodiklis, bet ir Rusijos armijos gynybinio funkcionalumo išsekimo ir praradimo rodiklis, priduria jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(156)
(9)
(147)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: