Sprogstanti žinia. „Pentagonas rekomendavo Bidenui patvirtinti Kyjivo prašymą“  (2)

J. Bidenas artimiausiu metu paskelbs apie ATACMS perdavimą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie sprendimą perkelti Ukrainai ATACMS raketas, kurių nuotolis yra 300 km, JAV valdžia greičiausiai paskelbs artimiausiu metu. Šią informaciją patvirtino įtakingas Amerikos televizijos kanalas CNN, remdamasis informuotais šaltiniais tarp aukštų pareigūnų.

Kyjivas jau seniai prašė Amerikos ATACMS raketų. Ir dabar teigiamo sprendimo tikimybė šiuo klausimu yra didesnė nei bet kada, tikino šaltiniai. Anot jų, tiek Valstybės departamentas, tiek Pentagonas rekomendavo Baltiesiems rūmams patvirtinti Kyjivo prašymą.

Tikimasi, kad sprendimą perduoti ATACMS ukrainiečiams JAV valdžia gali paskelbti artimiausiu metu. Šių raketų pasirodymas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose bus Rusijos okupantų košmaras.

Ekspertai tikina, jog su jų pagalba Ukrainos kariai galės sunaikinti visą Pietų fronto rusų karinę logistiką, paspartindami Chersono ir Zaporožės regionų išsivadavimą. Be to, ATACMS nuotolio pakaks smogti Krymo tiltui, kuris vaidina pagrindinį vaidmenį aprūpinant okupacinę Rusijos grupuotę pietų Ukrainoje.

Štai ką apie tai rašo garsus Ukrainos žurnalistas ir karo stebėtojas Aleksandras Kušnaras:

„Greitai J. Bidenas gali pervežti į Ukrainą ilgojo nuotolio raketas. Tada pamatysime, kiek ilgai stovės Krymo tiltas. Bet tai ne tik apie tai. Leiskite man priminti, kad ATACMS bus paleisti HIMARS, kurie per visą karą niekada nebuvo nukentėję, nepaisant to, kad jie paleidžia raketas 80 km atstumu, o ATACMS - 300 km. Tai bus gyvas pragaras skėriams“. Atkreipkite dėmesį, kad šiandien Ukraina turi ilgo nuotolio raketas „Storm Shadow“. Nuo ATACMS jos skiriasi tuo, kad iš oro paleidžiamos aviacijos pagalba, kurios Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms trūksta.

 

Tačiau amerikiečių ATACMS paleidžiami iš HIMARS MLRS ir jų analogų, kurių Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi sukaupusios nemažą kiekį ir jie puikiai pasirodė kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(4)
(117)

Komentarai (2)