Sunaikintas „Minsk“ ir „Rostovas prie Dono“. Mieste didžiausia panika. Savi šaudo į savus. Kas vyksta Kryme (Video, foto)  (1)

Raketos visiškai sunaikino du laivus – didelį desantinį laivą „Minsk“ ir povandeninį laivą „Rostovas prie Dono“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-13 Sunaikintas „Minsk“ ir „Rostovas prie Dono“. Mieste didžiausia panika. Savi šaudo į savus. Kas vyksta Kryme (Video, foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direktoratas patvirtino, kad per Sevastopolio jūrų gamyklos ataką buvo padaryta žala dviem Rusijos laivams.

Kalbama apie povandeninį laivą „Rostovas prie Dono“ ir didelį desantinį laivą „Minsk“, praneša „Telegram“ kanalas „Krymskij veter“.

„Rostovas prie Dono“ – patobulintas „Kilo“ klasės Rusijos karinio jūrų laivyno atakos povandeninis laivas. Kainavo 300 milijonų dolerių, paleistas 2014 m. Rusai naudojo „Rostovą prie Dono“ Ukrainos apšaudymui.

„Minsk“ yra lenkų gamybos laivas, pastatytas 1984 m. Įdomu tai, kad vadinamoji okupuoto Sevastopolio valdžia ragino vietos gyventojus neskelbti miesto puolimo nuotraukų ir vaizdo įrašų, o tuo pačiu metu Sevastopolio „gubernatorius“ Razvožajevas buvo nufotografuotas priešais degantį  „Minską“.

„Krymskij veter“ taip pat cituoja panišką pranešimą iš vieno iš „Z“ „Telegram“ kanalų: „Du laivai buvo prarasti visam laikui, daug žuvusių. Kas iš tikrųjų nutiko naktį Sevastopolyje? Sužinojome apie priešo puolimo  pasekmes. Šaltiniai iš Juodosios jūros laivyno, Generalinio štabo ir Sevastopolio vyriausybės mums pasakė:

 

Pirma, deja, dėl raketų atakos žuvo 11 žmonių - gamyklos darbuotojai ir kariškiai. Naujausiais duomenimis, sužeistas 31 žmogus.

Antra, raketos visiškai sunaikino du mūsų laivus – didelį desantinį laivą „Minsk“ ir povandeninį laivą „Rostovas prie Dono“. Abu čia buvę laivai jau nebus atstatyti. Be to, buvo apgadinti dar du laivai, kuriuos galbūt pavyks suremontuoti. Pašnekovai atsisakė pasakyti šių laivų pavadinimus, „kad priešas negautų vertingos informacijos apie savo teroristinio išpuolio rezultatus“.

Trečia, atnaujintais duomenimis, Sevastopolyje buvo paleistos aštuonios priešo raketos ir du karinio jūrų laivyno dronai. Dronai buvo sunaikinti, o numuštos tik dvi raketos, todėl smūgio žala yra tokia didelė. Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas jau pareikalavo sustiprinti miesto oro gynybą.

 

Beje, prieš savaitę rašėme, kad Sevastopolio apšaudymas bus intensyvesnis, apie tai žinojo ir miesto vadovas. Ir jis „nesupranta, kaip buvo galima nesustiprinti miesto gynybos, nepaisant visų įspėjimų“.

Ketvirta, Sevastopolyje prasidėjo panika dėl naktį įvykdytos raketos atakos. Policija gavo informaciją, kad mieste veikia diversantai, ir išsiuntė kelis būrius jų ieškoti. Vienas iš jų ginkluotą karinį patrulį supainiojo su diversantais ir pats atidengė ugnį. Per susišaudymą žuvo keturi žmonės – trys kariškiai ir vienas policininkas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(269)
(5)
(264)

Komentarai (1)