Tai ne gedimas! Rusijos karo lakūnas susikivirčijo su kolega ir raketomis bandė numušti britų lėktuvą  (1)

2022 metais Rusijos naikintuvas Su-27 paleido dvi raketas į britų lėktuvą. Okupantai pranešė apie techninę problemą, tačiau žiniasklaida, remdamasi šaltiniais, teigia, kad tai buvo piloto klaida.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-14 Tai ne gedimas! Rusijos karo lakūnas susikivirčijo su kolega ir raketomis bandė numušti britų lėktuvą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų rugsėjo 29 dieną britų žvalgybinis lėktuvas atliko misiją virš Juodosios jūros tarptautinėje oro erdvėje, kai susidūrė su dviem Rusijos naikintuvais Su-27. „Susitikimo“ metu vienas iš rusų pilotų raketomis atakavo RAF RC-135 „Rivet Joint“, tačiau nepataikė, rašo BBC.

Rusija teigė, kad incidentas įvyko dėl „techninio gedimo“. JK gynybos ministerija oficialiai priėmė šią įvykių versiją. Tačiau RAF žvalgybinis lėktuvas aprūpintas davikliais ryšiui perimti.

Atsirado naujų detalių, kurios paneigia įsibrovėlių žodžius.

Perėmimai rodo, kad lakūnai gavo dviprasmišką komandos nurodymą, kurį vienas iš pilotų supainiojo su leidimu šaudyti. Rusijos antžeminė stotis teigė, kad pilotai „turi tikslą“ – tai buvo paleidimo priežastis. Kitas rusas šių žodžių nepriėmė kaip leidimo pulti. Jis pasipiktino ir pradėjo barti kolegą, kai šis paleido pirmąją raketą. Nepaisant to, įvyko dar vienas paleidimas.

JK gynybos ministerija neskelbia šių ataskaitų detalių. Tačiau tikino, kad visada siekia išvengti bereikalingo paaštrėjimo.

 

„Mūsų tikslas visada buvo apsaugoti savo operacijų saugumą, išvengti nereikalingo eskalavimo ir informuoti visuomenę bei tarptautinę bendruomenę“, – sakė Gynybos ministerija.

Jungtinės Valstijos aštriai reagavo į susidariusią situaciją ir buvo įsitikinusios, kad šie veiksmai gali prilygti karo veiksmui. JAV kariuomenė sakė, kad tai buvo „beveik susišaudymas“. Didžioji Britanija buvo įsitikinusi, kad daugelis šių pranešimų buvo melagingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(17)
(-5)

Komentarai (1)