JAV generolas skelbia naują Ukrainos taktiką. „Tai ką jie daro yra neįtikėtina. Tikimybė pralaužti frontą didėja“  ()

Buvęs CŽA direktorius prabilo apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų galimybes žengti į priekį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolas Davidas Petraeusas, buvęs CŽA direktorius ir buvęs kariuomenės vadas Irake ir Afganistane, interviu „Deutsche Welle“ pareiškė, kad Ukrainos kariuomenės galimybės pralaužti Zaporižios frontą yra gana didelės.

„Manau, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų galimybės pralaužti antrąją ir trečiąją gynybos linijas yra gana didelės, tačiau leiskite man paaiškinti, kas nutiko per pirmuosius tris kontrpuolimo mėnesius. Ukrainos kontrpuolimas susidūrė su dideliais sunkumais. Rusijos minų laukai buvo gilesni, nei tikėtasi, todėl Ukrainos kariams, neturintiems pakankamai lėktuvų ar šarvuočių, buvo sunku juos įveikti. Nepaisant šių kliūčių, Ukrainos pajėgos prisitaiko ir kaupia laimėjimus. Jos naudoja nedidelius pėstininkų dalinius ir būrius, kaunasi nuo medžio iki medžio, prasiskina kelią per minų laukus ir gina užimtą teritoriją. Jie tai daro nepaprastai sumaniai, su stulbinančia drąsa, taikydami turimas naujoves ir pajėgumus: dronus, tolimojo nuotolio sistemas ir pan. Tai lemia laipsnišką, vis didėjančią pažangą. Tai ką jie daro yra neįtikėtina. Tikiuosi, kad tai tęsis ir toliau. Mano nuomone, Ukrainos kariuomenė turi galimybę padaryti proveržį. Per pastaruosius tris mėnesius Ukrainos kariuomenė pritaikė ir pakeitė savo planus. Mano nuomone, jie su tuo susitvarkė įspūdingai ir dabar kaupia laimėjimus, ypač centrinėje Zaporižios kryptyje, Robotynės rajone. Tikimybė pralaužti frontą didėja“, - sakė jis.

 

Pasak JAV generolo, prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės prisidėjo bepiločių lėktuvų ir tolimojo nuotolio ugnies priemonių naudojimas. Pajėgos pralaužė pirmąją gynybos liniją, pasiekė antrąją.

„Žvelgiant į ateitį, kitais metais daugiausia dėmesio bus skiriama tam, ką Ukraina gali pasiekti šiame puolime. Tai apima ryšio linijos tarp Rusijos ir pajėgų Kryme nutraukimą, kelių iš Krymo į pietų Ukrainą sutrikdymą ir sunaikinimą, tolesnę Krymo izoliaciją ir karinių bei oro pajėgų bazių neutralizavimą“, - pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()