Lėktuve nebuvo bombos. Skelbiama, kas galėjo numušti Prigožino lėktuvą  ()

Pasak buvusio Nyderlandų kariuomenės karininko Eriko Schouteno, didelės korpuso dalys, rastos tarp Prigožino lėktuvo „Emraer Legacy 600“ nuolaužų, liko nepažeistos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-16 Lėktuve nebuvo bombos. Skelbiama, kas galėjo numušti Prigožino lėktuvą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ įkūrėjo Jevgenijaus Prigožino verslo lėktuvas galėjo būti numuštas iš kito lėktuvo paleista raketa. Tai paskelbė aviacijos saugumo konsultantas Ericas Schoutenas, kurio „Dyami Strategic Security Services“ komanda tyrė rugpjūčio 23 dieną įvykusią lėktuvo katastrofą.

Buvęs Nyderlandų kariuomenės karininkas paaiškino, kad jame buvusi bomba negalėjo sunaikinti lėktuvo „Legacy 600“, nes didelės korpūso dalys, rastos tarp nuolaužų katastrofos vietoje, liko nepažeistos.

Anot jo, įvairūs paslėpti stebėjimo jutikliai galėtų aptikti raketos paleidimą iš žemės.

Schoutenas sako, kad jo tyrėjų komanda laikosi darbinės versijos, kad raketa „oras-oras“ pataikė į lėktuvo fiuzeliažą šalia vieno iš variklių, todėl lėktuvas „apvirto“, o dėl oro perkrovos buvo nuplėšta viena sparno pusė.

 

Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracija neigia esanti atsakinga už lėktuvo „Embraer Legacy 600“ katastrofą. Rusijos Federacijos tarpvalstybinis aviacijos komitetas nusprendė šio įvykio netirti, kaip paprastai daroma pagal protokolus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(5)
(18)

Komentarai ()