NATO generolas skelbia netikėtus įvykius: „Rusija atitraukė net 80 % karinių pajėgų“  (3)

Rusija atitraukia karius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Kremlius ir propaganda rusams pasakoja pasakas apie NATO keliamą grėsmę, Kremlius masiškai atitraukia karius nuo Aljanso sienų. Per pastaruosius pusantrų metų Rusijos ginkluotųjų pajėgų grupuotė prie Norvegijos buvo sumažinta 80 proc. 

Šią informaciją šeštadienį NATO karinio komiteto spaudos konferencijoje paskelbė Norvegijos ginkluotųjų pajėgų pirmininkas generolas Eirikas Kristoffersenas.

Rusijos karinė ir politinė vadovybė akivaizdžiai netiki jokia NATO grėsme. Tai rodo masinis Rusijos karių atitraukimas nuo sienų ne tik su Norvegija, bet ir su Suomija. Pasakomis apie „karą su Aljansu“ Kremlius tik pateisina savo agresiją prieš Ukrainą ir ne daugiau, patikino generolas.

„Putinas puikiai žino, kad NATO nekelia grėsmės Rusijai... Jei jis manytų kitaip, niekada nebūtų perkėlęs beveik visos savo kariuomenės į Ukrainą. Mūsų pasienyje su Rusija tikriausiai liko 20 proc. ar net mažiau (Rusijos – red.) pajėgų nei buvo iki 2022 m. vasario 24 d.“, - sakė Kristoffersenas.

 

Jis patikslino, kad Kremlius tyliai perkėlė savo karius nuo NATO sienos į Ukrainą, nes puikiai žino, kad  puolimo nebus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(3)
(55)

Komentarai (3)