„Laukia sunkiausia užduotis nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.“ Generolas pasibaisėjęs, ką turi padaryti Ukraina  ()

CŽA įsitikinę, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tenka sunkiausia užduotis nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra pagrindo tikėtis, kad gynybos pajėgos galės tęsti „lėtą, bet nesiliaujančią pažangą“ mūšio lauke pietiniame fronte, plečiant proveržį (ypač ties Robotynės kaimu) ir prasiveržiant pro antrąją ir trečiąją Rusijos gynybos linijas, nepaisant to, kad Ukrainai tenkanti karinė užduotis yra nepaprastai sudėtinga.

Tai pareiškė buvęs CŽA direktorius Davidas Petraeusas, praneša „Censor.NET“ su nuoroda į „LIGABusinessInform“.

Nepaisant sudėtingų sąlygų pietuose, kur okupantai turi oro viršenybę, o Ukrainos puolimas vyksta smarkiai užminuotuose laukuose, nuolat apšaudomi priešo artilerijos, gynėjai per pastaruosius tris mėnesius „prisitaikė ir pakeitė savo planus“, sako jis.

„Mano nuomone, jie nuostabiai su tuo susitvarkė ir dabar kaupia laimėjimus, ypač netoli Robotynės. Mano nuomone, yra didelė tikimybė, kad pavyks tęsti šį žygį“, - sakė D. Petraeusas.

Pasak generolo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos „pralaužė pirmąją gynybos liniją ir pasiekė antrąją“, nors kiekvienoje iš jų yra prieštankinių griovių, galingų minų laukų, daugybė kitų kliūčių su priešo ugnies taškais, „drakono dantys“, grioviai, pilni rusų okupantų, ir debesys dronų – ir kamikadzių, ir ugnies reguliuotojų.

 

„Ukrainos kariuomenės laukia labai sunki užduotis, sunkesnė už bet kokią kitą, kurią galėčiau prisiminti nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, ir daug sunkesnė nei dviejuose karuose (Irake ir Afganistane – red.), kuriuose man teko garbė būti vadu. Manau, kad ukrainiečiai puikiai atlieka savo darbą“, - įvertino buvęs CŽA vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: