Karas keisis kardinaliai. „Kiekvienas šūvis į mūsų pusę bus laikoma puolimu prieš suverenią valstybę“ (Video)  ()

„Suverenios valstybės sienos užpuolimas ar puolimas yra labai skaudus klausimas daugeliui pasaulio šalių.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiems, kurie mano, kad Ukrainos gynybos pajėgų atėjimas prie 1991 metų sienų reikš karo pabaigą, Olegas Ždanovas paaiškino, kad taip nebus. Tiesą sakant, Ukrainos pergalė bus visiška tik tada, kai bus sudarytas oficialus susitarimas (greičiausiai trišalis), numatantis saugumo garantijas Ukrainai. Jeigu Rusija atsisakys pripažinti savo pralaimėjimą ir pripažinti Ukrainos sienų vientisumą, tai karas gali tęstis ilgai, tik persikels į kitą formatą.

Olegas Ždanovas vaizdo įraše kalbėjo apie tai, kas bus Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms įžengus prie valstybės sienos.

Karo ekspertas atsakė į abonento klausimą, kuris paklausė, kas būtų, jei Rusijos valdžia nenorės su Ukraina derėtis net po to, kai juos išvisime iš savo teritorijos r toliau ilgus metus tęs kovas pasienyje.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos karininkas pasakė: „Tuomet ateina Izraelio variantas. Tai vienas iš variantų, kurį pateikiame iš anksto. Jei susitarimai nebus pasiekti, toliau šaudysime per visą pasienio ruožą. Tai nebebus dideli puolimo veiksmai. Jeigu išvarysime Rusijos kariuomenę iš savo teritorijos, tai labiau primins artilerijos ir raketų dvikovą, o ne sistemingas karines operacijas su puolimais ir šturmais.“

Kartu karo ekspertas atkreipė dėmesį į svarbų dalyką: „Perėjus prie sienos, karo vaizdas keičiasi. Kodėl? Kadangi būsime pasienyje, tai bus tarptautiniu mastu pripažinta siena, todėl kiekvienas šūvis į mūsų pusę bus laikoma puolimu prieš suverenią valstybę. Tai vis tiek bus kaip puolimas, bet jis bus aiškiai išreikštas, tada joks Guterresas, kuris nori, kad mes pasiduotume Rusijos malonei, negalės pasakyti, kad tai ginčytinos teritorijos, nes stovėsime pasienyje.“

 

„Jie bus priversti reaguoti, daugelis šalių bus priverstos pakeisti savo viziją šiuo klausimu, nes suverenios valstybės sienos užpuolimas ar puolimas yra labai skaudus klausimas daugeliui pasaulio šalių“, – paaiškino ŽDanovas, kaip keisis pasaulio bendruomenės požiūris į Ukrainą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(206)
(19)
(187)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: