[ŽT] „Didelis Rusijos gynybos proveržis gali niekada neįvykti.“ NYT skelbia netikėtą žinią  (1)

Greičiausiai prireiks kelių metų, o ne kelių mėnesių, kad Rusijos kariuomenė būtų išvyta iš Ukrainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The New York Times“ primena, kad prieš kontrpuolimą daug kas tikėjosi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebės pakartoti praėjusių metų sėkmę ir greitai atkovos didelę dabar Rusijos kontroliuojamos teritorijos dalį. Tačiau per tris mėnesius Ukrainos kariai deokupavo tik kelis nedidelius kaimelius.

„Tačiau galbūt tokio rezultato ir buvo galima tikėtis. Karas linkęs būti kankinantis. Aplinkybės, leidusios Ukrainai pernai atgauti tūkstančius kvadratinių mylių šiaurės rytuose, yra retos“, – rašo „The New York Times“. Didelio proveržio gali ir nebūti.

Publikacijos autoriai, lygindami karą Ukrainoje su didžiaisiais 20 amžiaus karais, teigia, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms prireiks daug laiko, kad galėtų kirsti Rusijos įtvirtinimus ir išsekinti Rusijos pajėgas artilerijos smūgiais.

 

„Ukraina ir jos sąjungininkės, įskaitant JAV, galėjo turėti perdėtus lūkesčius dėl kontrpuolimo. Ukraina kovoja su viena stipriausių kariuomenių pasaulyje. Jei Ukrainai pavyks reikšmingai priversti Rusiją trauktis, tai užtruks ne mėnesius, o metus,“ – teigia publikacijos autoriai.

(12)
(11)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: