Situacija kaista. Karas su Lenkija, Vengrija ir Slovakija  (0)

Įtampa vis auga.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-20 Situacija kaista. Karas su Lenkija, Vengrija ir Slovakija  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina grasina Lenkijai, Vengrijai ir Slovakijai dėl grūdų eksporto draudimo.

Kyjivas kreipsis į Pasaulio prekybos organizaciją ir imsis atsakomųjų priemonių, jei Varšuva, Budapeštas ir Bratislava nepanaikins Ukrainos žemės ūkio produktų importo draudimo ir neįleis grūdų iš Ukrainos į savo rinkas.

Apie tai pranešė ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis.

Kartu vyriausybės vadovas pasiūlė šioms šalims kompromisinį variantą krizinei situacijai įveikti, kuris jau išsiųstas Europos Komisijai patvirtinti. Jame numatoma įvesti žemės ūkio produktų kontrolę, už kurią pardavėjai, prieš parduodami juos Rytų Europos valstybėms, gaus Ekonomikos ministerijos sertifikatus. Tai leis kontroliuoti tiekiamų produktų kiekį ir kokybę.

Be to, jei Lenkija ir Vengrija, kurios kategoriškai prieštarauja ukrainietiškų grūdų tiekimui ir pažeidžia ES normas, nesutiks panaikinti apribojimų, Ukraina uždraus tam tikrų kategorijų prekių tiekimą iš šių šalių. 

 

D. Šmyhalis sakė, kad kaimyninės valstybės, nustatydamos vienašališką embargą Ukrainos grūdų tiekimui, suduoda smūgį Ukrainos ekonomikai ir pataikauja šaliai agresorei, kuri puola agroinfrastruktūrą ir naikina Ukrainos sandėlius su žemės ūkio produktais. Be to, tokiais veiksmais gilinama pasaulinė maisto krizė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(14)
(-4)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: