[ŽT] Juodosios jūros košmaras. „Rusija niekada netikėjo, kad Ukraina turi tokį ginklą...“  ()

„Prieš plataus masto invaziją nebuvo laiko atlikti „Neptūno“ raketos išankstinių bandymų, ji buvo išbandyta su realiais taikiniais“, - sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių jūrų pajėgų vadas Oleksijus Neižpapa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš plataus masto invaziją raketa „Neptūnas“ turėjo būti išbandyta, tačiau tam nebuvo laiko. Ji buvo išbandyta su realiais taikiniais. „Neptūnas“ tapo Juodosios jūros košmaru.

Apie tai „The Wall Street Journal“ komentare papasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių jūrų pajėgų vadas Oleksijus Neižpapa, informuoja Censor.NET su nuoroda į „RBC-Ukraine“.

Anot viceadmirolo, iš pradžių Ukraina „Neptūno“ pagalba užpuolė Rusijos fregatą „Admirolas Esenas“. Tačiau Rusijos laivo elektroninės kovos sistemos trukdė raketoms. Tada fregata buvo apgadinta tik nežymiai, o keli jūreiviai buvo sužeisti.

 

Neižpapa pridūrė, kad, nepaisant to, Rusija niekada netikėjo, kad Ukraina turi tokį ginklą. Agresorė ir toliau stengėsi dominuoti Ukrainos teritorijose, nusiųsdama kreiserį „Moskva“ į sunaikinimo zoną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(1)
(78)

Komentarai ()