Fantastika. Skamba visas pasaulis. Albanijos ministras pirmininkas pastato į vietą Nebenzią (Video)  ()

Rusijos atstovas bandė sutrikdyti Zelenskio kalbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuolatinis Rusijos atstovas prie JT Vasilijus Nebenzia bandė neleisti Ukrainos prezidentui kalbėti per JT Saugumo Tarybos posėdį.

Kaip liudija transliacija iš salės, rusas sukėlė tikrą isteriją. Jis kreipėsi į posėdžiui pirmininkavusį Albanijos ministrą pirmininką Edi Ramą, tačiau jo argumentų neklausė ir keturis kartus bandė pertraukti albano žodžius.

„Norime paklausti, kuo remdamiesi siūlote duoti žodį Ukrainos prezidentui prieš Saugumo Tarybos narių kalbas, kurios čia taip pat atstovaujamos valstybių ir vyriausybių vadovų lygiu“, – sakė pasipiktinęs šalies agresorės atstovas,

Ypač Nebenzią suerzino tai, kad Zelenskiui buvo suteikta privilegija pirmajam pasakyti savo kalbą. Tuo pat metu Rusijos diplomatas pagrasino, kad Albanija kelia pavojų „sugriauti Saugumo Tarybos autoritetą“ ir paversti ją „vieno žmogaus šou“.

Į tai Albanijos premjeras atsakė, kad Ukrainos prezidento kalba susitikimo pradžioje buvo ne asmeninė pirmininko užgaida, o visų Saugumo Tarybos dalyvių sutartas sprendimas. Tuo pat metu Edi Rama neatsispyrė pagundai ir įgėlė supykusiam putinistui.

„Tai ne speciali operacija, o geros tradicijos ir praktikos tęsinys. Sprendimas yra – jūs sustabdote karą ir prezidentas V. Zelenskis nekalbės“.
Ginčas tęsėsi dar kurį laiką, po kurio kalbėjo JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas, o po jo – Zelenskis.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(218)
(2)
(216)

Komentarai ()

Susijusios žymos: