„Tuo metu visiškai prarandama kontrolė. Priešas nežino, kur savi, kur svetimi“  ()

Vadas Dmytro Kucharčukas skelbia apie įvykusį pragarą, laisvinant Andrijivką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-20 „Tuo metu visiškai prarandama kontrolė. Priešas nežino, kur savi, kur svetimi“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

3-iosios specialiosios brigados 2-ojo puolimo bataliono vadas Dmytro Kucharčukas teigė, kas Hanna Maliar ne tik turėjo būti atleista iš gynybos viceministrės pareigų, jai  turėtų būti numatyta ir baudžiamoji atsakomybė.

Apie tai jis paskelbė „Telegram“ kanale, praneša Censor.NET.

Maliar buvo atleista iš pareigų. Nes nereikia pi****i. Jei esi civilis, kuris nežino, kaip ten su kariniais reikalais, ir taip atsititinka, kad netyčia tampi viceministru - tai sėdėk tyliai. Suprantu, kad šaunu būti pirminiu šaltiniu žiniasklaidoje, kai visi tave cituoja, taip sukuriant iliuzinį dalyvavimo kare įvaizdį, bet viskam yra riba.

Ypač, kai kalbama apie karą. Tuo metu, kai priešas nesupranta, kur yra savo ir kitų pajėgos, visiškai prarandama kontrolė ir gaunama įvairių duomenų apie situaciją mūšio lauke – labai svarbu išlaikyti informacijos tylą.

Kai Maliar parašė apie išlaisvintą Andrijivką, priešas neturėjo aiškaus supratimo apie gyvenvietės praradimą. Priešas negalėjo susisiekti su bataliono vadais, kurie tuo metu jau buvo likviduoti ir darė prielaidą, kad jie  valdo dalį kaimo“, – rašoma pranešime.

Kucharčuko teigimu, Maliar pareiškimas okupantams leido suprasti, kad kaimas yra visiškai kontroliuojamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Ir po to priešo artilerija pradėjo šaudyti nebe taikliai, o darant ugnies žalą per visą apgyvendintos teritorijos perimetrą.

 

„Be to, priešas pajungė „fabus“ (aviacines bombas), o „fabai“ yra p***a. 2-ame mechanizuotame batalione yra vienas žuvęs, mes turime sužeistųjų. Hanna Maliar yra atsakinga už kiekvieną iš jų. Be atleidimo, už informacijos atskleidimą turėtų būti numatyta baudžiamoji atsakomybė, viešas teistumas ir kalėjimas. Tai būtų geras pavyzdys visiems. Na... pamatai padėti“, – apibendrino bataliono vadas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(2)
(117)

Komentarai ()

Susijusios žymos: