Kissingeris smarkiai keičia savo poziciją dėl Ukrainos. Kas nutiko per susitikimą su Zelenskiu  (1)

„Procesas pasiekė tokį lygį, kad neutralaus Ukrainos statuso idėja prarado bet kokią prasmę.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau Henry Kissinger atvirai pasisakė prieš Ukrainos stojimą į NATO, nes manė, kad tai supykdys Putiną ir sukels kruviną karą. Net ir neturėdama narystės Aljanse, Ukraina tapo Rusijos agresijos auka, vadinasi, abejoti jau per vėlu, tačiau pats laikas kariniam blokui tapti saugumo garantu šaliai, kuriai to reikia. Henry Kissingeris padarė panašią išvadą, išreikšdamas tai susitikimo su V. Zelenskiu metu, kai jis buvo Jungtinėse Valstijose.

Andrijus Jermakas savo „Instagram“ įraše pabrėžė svarbias Ukrainos prezidento ir JAV diplomato Henry Kissinger susitikimo akimirkas.

Ukrainos prezidento administracijos vadovas savo įrašą pradėjo nuo informacijos apie šį reikšmingą susitikimą: „Vizito su prezidentu Zelenskiu metu JAV susitikome su garsiu diplomatu, mokslininku ir politiku Henry Kissinger. Buvo malonu pasimatyti, juolab, kad pokalbis pasirodė labai gilus.“

Jermakas pabrėžė, kad Henry Kissinger dialogo metu pateikė daug įdomių citatų, tačiau nusprendė sutelkti dėmesį į vieną iš jų: „Prieš šį karą buvau prieš Ukrainos narystę NATO, nes bijojau, kad tai išprovokuos būtent tokį procesą, kokiame mes esame. Tačiau dabar šis procesas pasiekė tokį lygį, kad neutralaus Ukrainos statuso idėja prarado bet kokią prasmę.“

 

Komentuodamas šią JAV diplomato tezę, Ukrainos prezidento administracijos vadovas pažymėjo, kad mūsų šalies narystė Šiaurės Atlanto aljanse būtų geriausias visos Europos saugumo garantas ilgus metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(1)
(87)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: