„Duoda 5 valandas...“ Rusijos kareivis pakraupęs. Skelbia, kas nutiko  ()

Rusų okupantas Danilas Puškarevas buvo sučiuptas Ukrainos gynėjų. Jis skundėsi Rusijos karinės vadovybės veiksmais. Kartą rusas matė, kaip kareivis buvo sumuštas ir sušaudytas, nes nemokėjo kasti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis pasidalino rusų karo belaisvio Puškarevo apklausos įrašo fragmentu. Rusų kariui čia - vos 23 metai, jis kilęs iš Rusijos Chabarovsko krašto. Anksčiau jis kalėjo, o dabar yra Rusijos karys.

Puškarevas pasakojo, kad dar rugpjūčio 12 d. jam buvo pasiūlyta „pradėti gyvenimą nuo švaraus lapo“. Tai yra, nusikratyti teistumo. Tačiau įstojęs į Rusijos armijos gretas Puškarevas suprato, kad ten sąlygos „blogesnės nei zonoje.“

Belaisvio teigimu, jie buvo prastai maitinami, juos nuolat mušė vadai, kurie irgi buvo buvę kaliniai. Jis netgi matė, kaip kareivis buvo sušaudytas, nes nesugebėjo kasti apkasų.

„Jie mus sumušė, nes nepajėgėme susitvarkyti. Pavyzdžiui, duoda 5 valandas, per tą laiką reikia iškasti, pavyzdžiui, 5 metrus. Ne visi sugebės. Kas nors užduso, jie prilekia ir daužo lazda, tarsi po to jis greičiau kastų. Jei laiku nepasieki pagrindo, jie meta į poziciją. Ateina komendantai ir susidoroja su tavimi, muša. Buvo net taip, kad mano akivaizdoje kasant buvo nušautas žmogus, nes pasakė: „Negaliu“ ir apsiverkė. Jam buvo 40 metų“, – sakė belaisvis Puškarevas.

 

Jis skundėsi, kad maistui 10 žmonių gavo pakelį sriubos, kelias skardines konservų, vieną šaukštą kukurūzų ir gabalėlį duonos. Karšto maisto jie nevalgė, nes nebuvo kada gaminti. Taip pat nebuvo vandens net nusiprausti. Jie rinkdavo lietaus vandenį iš užlietų apkasų, dėdavo į butelius ir gerdavo per marlę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: