Veiklą pradėjo pirmasis pasaulyje interneto ryšio piratams operatorius  (31)

Švedijoje veiklą pradėjo pirmoji pasaulyje interneto ryšio paslaugas teikianti įmonė, siūlanti visiškai anonimišką prieigą prie interneto, pranešė „TorrentFreak.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią idėją iškėlusiai Švedijos Piratų partijai talkina interneto ryšio operatorė bendrovė „ViaEurope“, sakoma pranešime.

Naujoji interneto ryšio paslaugas teikianti įmonė pavadinta „PirateISP“, jai vadovauja Piratų partijos narys Gustavas Nipe. Sutartyse su klientais įsipareigojama teikti visiškai anonimišką prieigą prie interneto. Piratų partija taip pat siekia pakeisti Švedijoje galiojančius įstatymus ir uždrausti šalies vyriausybei rinkti duomenis apie interneto vartotojus ir kaupti statistiką apie naudojimąsi interneto ryšiu.

„PirateISP“ klientams garantuoja, kad visi duomenys apie jų veiklą internete, įskaitant piratinių filmų ir muzikos siuntimąsi bei platinimą, bus ištrinti iš bendrovės serverių, kad jais negalėtų pasinaudoti ne tik pačios Švedijos, bet ir kitų valstybių teisėsaugos tarnybos.

Pranešama, kad liepos 19 dieną prie „PirateISP“ buvo prijungti pirmieji vartotojai – taip pradedami anonimiškumą turinčios užtikrinti techninės įrangos bandymai. „Internetu piratams“ jau naudojasi apie 100 Lundo miesto gyventojų. Jei bandymai bus sėkmingi, „PirateISP“ planuoja vasaros pabaigoje pradėti teikti savo paslaugas ir kituose šalies miestuose.

„PirateISP“ steigėjų teigimu, abonentinis mokestis už interneto ryšį taps vienu iš Piratų partijos finansavimo šaltinių. Mėnesinis „PirateISP“ mokestis už 1 Gb/s spartos anoniminį internetą – 525 Švedijos kronos (apie 70 JAV dolerių).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (31)