Pietuose prasideda kulminacija. Įjungtas visiškas „tylos režimas“. Rusai bombarduoja savo apkasus  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau juda į priekį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-02 Pietuose prasideda kulminacija. Įjungtas visiškas „tylos režimas“. Rusai bombarduoja savo apkasus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kontrpuolimo eiga Zaporižioss kryptimi yra dinamiška ir sudėtinga. Tačiau kulminacija prie Robotynės ir Verbovės artėja.

Tai TSN.Nedeli pareiškė ukrainiečių žurnalistas Andrijus Caplijenka.

„Internete pasirodė vaizdo įrašas, kaip Ukrainos kariai kirto vadinamųjų „drakono dantų“ liniją „Surovikino linijoje“. Taip pat yra įdomus vaizdo įrašas, kaip Rusijos dronas „bombardavo“ apkasus, kur anksčiau buvo Rusijos kariai. O tai reiškia, kad ten jų nėra. Šie apkasai yra maždaug už kilometro į vakarus nuo Verbovės kaimo. Tai tampa kertiniu tašku“, – sakė žurnalistas.

Caplijenka taip pat pažymėjo, kad Rusijos karo korespondentai aplink Verbovę įjungė „tylos režimą“ ir praktiškai nustojo informuoti apie įsibrovėlių veiksmus šiame fronto sektoriuje. Tikriausiai veikia cenzūra. Ten gali būti, kad pervedami rezervai.

„Okupantai tiki, kad artėja vasaros kampanijos kulminacija ir nori išnaudoti savo pagrindinį privalumą – kiekybę. Mums situacija nėra paprasta. Kryptis į Tokmaką – išvažiavimas į geležinkelio mazgą, per kurį priešas nori sujungti Rusiją, Donbasą ir Krymą. Proveržis Tokmako link lieka su neaiškiomis perspektyvomis. Išminavimo įrangos trūkumas neleidžia sukurti pakankamai plačių koridorių minų laukuose“, – kalbėjo žurnalistas.

 

Ir vis tik, nepaisant įnirtingo įsibrovėlių pasipriešinimo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau juda į priekį, apibendrino Caplijenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(1)
(123)

Komentarai ()

Susijusios žymos: